City

Nytt matkoncept för alla träningsfantaster

Nytt matkoncept för alla träningsfantaster

Fitnessbutiken Elit Store expanderar och flyttar till nya lokaler på Barnarpsgatan, mitt emot Nordic Wellness. I samband med flytten introduceras ett nytt matkoncept, Fresh Food, som enligt ägarna är helt nytt i Jönköping.

– Målet är att det skall bli lättare för kunden att äta nyttig och hälsosam mat som passar den personens behov och plånbok, säger Rober Youkhana, delägare.

I närmare ett och ett halvt år har Ahmed Seyar Jahani drivit fitnessbutiken Elit Store på Väster i Jönköping. Butiken erbjuder bland annat kosttillskott, personlig träning och konsultation till den som är mån om sin kropp och sin långsiktiga hälsa. 

Nu står det klart att butiken, från och med 1 juli, expanderar sin verksamhet och flyttar in till nya lokaler på Barnarpsgatan. I samband med flytten introduceras ett nytt matkoncept, Fresh Food och Rober Youkhana går in som delägare.

– Med Fresh Food kommer vi att erbjuda våra kunder hälsosamma sallader från en salladsbar som kommer att passa alla. Från den som vill njuta av en god nyttig sallad till elitutövaren som måste ha noga koll på matintaget, säger Rober Youkhana.

Butiken kommer även att erbjuda färdigpaketerade matlådor med kyckling- och kötträtter, som är noga vägda med en tydlig innehållsförteckning. En del av menyn,  tillagas av restaurang Raggmunken i Jönköping.

– Målet är att det skall bli lättare för kunden att äta nyttig och hälsosam mat som passar den personens behov och plånbok. Meningen är att man ska kunna komma och hämta den här matlådan direkt efter sitt träningspass, förklarar Youkhana.

Ägarna berättar att träning alltid har varit en stor hobby.

– Jag har tränat i många år och tävlat i bodybulding. Det här har varit en dröm för mig – att få jobba med det jag gillar, säger Seyar Jahani.

– Det har varit tuffa tider, men vi har inte gett upp för vi brinner verkligen för det här. I dag expanderar vi och har haft möjligheten att anställa en känd kille som vunnit SM inom bodybulding – Mikael Hancic. Han är en kille som många har som en stark referens, tillägger Youkhana.

Men trots att de driver en fitnessbutik så är killarna noga med att framhålla att matkonceptet vänder sig till alla.

– Det är många som inte vågar gå in i sådana här butiker. Men det är inte bara gymfolket vi vänder oss till, vi vill få hit alla som rör sig på Barnarpsgatan, säger Youkhana avslutningsvis.

Till toppen