City

Krogprofiler öppnar mexikansk glädje på Väster

Krogprofiler öppnar mexikansk glädje på VästerKrogprofiler öppnar mexikansk glädje på Väster bild nr 2Krogprofiler öppnar mexikansk glädje på Väster bild nr 3Krogprofiler öppnar mexikansk glädje på Väster bild nr 4
Krogprofiler öppnar mexikansk glädje på Väster bild nr 6Krogprofiler öppnar mexikansk glädje på Väster bild nr 7Krogprofiler öppnar mexikansk glädje på Väster bild nr 8Krogprofiler öppnar mexikansk glädje på Väster bild nr 9
Krogprofiler öppnar mexikansk glädje på Väster bild nr 11Krogprofiler öppnar mexikansk glädje på Väster bild nr 12

Pablo. Det är namnet på den nya mexikanska restaurangen som har öppnat på Väster.

– Vi vill få Jönköpingsborna att upptäcka annat än den traditionella taco-AW:n, säger Viktor Sandgren, en av initiativtagarna av konceptet.

I dagarna öppnade den nya mexikanska restaurangen Pablo i Jolies lokaler på Väster. Bakom satsningen står personalen på Restaurang Glädje.

– Vi har stängt ner restaurang Glädje under sommaren och funderade på vad vi skulle göra istället. I Göteborg och Stockholm har det vuxit fram många taco-restauranger, men det fanns inget liknande i Jönköping. Nu har vi skapat en skön och schysst restaurang som är tungt inspirerad av det mexikanska köket, men med inslag av fusion, säger Viktor Sandgren, platschef på Glädje och tillägger:

– Vi vill få Jönköpingsborna att upptäcka annat än den traditionella taco-AW:n. Du kommer få svårt att hitta något som har med köttfärs att göra, utan här får du den genuina mexikanska matlagningen.

I Jolies tidigare lokaler
Restaurangen som har cirka 70 sittplatser använder Jolies tidigare lokaler samt en stor uteplats.

– Vi har gjort om en del i Jolie, men största fokus har vi lagt på uteserveringen. Det är en väldigt levande med blomster, gräsmatta och solstolar.

Hela Glädjeteamet bakom satsningen
Viktor berättar att den nya restaurangen har engagerat alla som arbetar på Glädje.

– Hela Glädjeteamet ligger bakom satsningen, vilket är jätteroligt. Alla har hjälpt till och varit superengagerade. Personalen kan med stolthet säga: ”fan, det här har jag gjort och det här är vår gemensamma grej”.

Hur ser det ut till hösten? Kommer ni att fortsätta med restaurangen när Glädje öppnar?

– Vår målsättning är att vi ska fortsätta driva Pablo i höst och ha två restauranger i lokalen.

Fakta, Restaurang Pablo
Öppettider: Ons-lördag 17-02. Eventuellt blir det söndagsöppet också.
Adress: Trädgårdsgatan, i Jolies tidigare lokaler.
Antal sittplatser: 60-70
Instagram: @pablo.jkpg

Till toppen