City

DEBATT. Glöm inte oss småhandlare i city

DEBATT. Glöm inte oss småhandlare i city

Debatt. "Glöm inte oss småhandlare i city - utan oss så finns det ingen stadskärna värd att besöka".

Det skriver entreprenören och kioskägaren Wesim Maruwge i ett debattinlägg, som först publicerades på hans facebooksida. I inlägget hyllar han Jönköping som stad, men även uppmanar Jönköpingsborna att stötta de lokala handlarna i city.

Vi bor alla i denna fantastiska och vackra stad, Jönköping Vätterns pärla!

Vi har en så fin stadskärna och så många duktiga entreprenörer som sliter och verkligen kämpar för att få sina verksamheter att gå runt och verkligen finnas där för oss alla. Ja jag vill gärna att vi alla ger dem en klapp på axeln och kanske avsätter ett extra besök och gärna handlar något, något som kanske kmr göra skillnad för alla dem småhandlare som förgyller Jönköpings city!

Runt hörnet väntar den ack så populära matmarknaden. Stort jippo och festtillställning. Rätt trevligt inslag faktiskt.

Kära vänner, tänk bara att det finns en morgondag också, tänk på att alla handlare skall finnas kvar i city även nästa år, för det vill vi alla va?

Tänk på alla tillfällen då ni dragit er för att handla i city för att varan finns billigare på nätet!
Tänk på alla tillfällen då ni funderat om inte lunchpriserna är höga men ändå gå till ett matstånd och betala 100 spänn för en krokodil burgare!?

Kära vänner jag vill med detta inlägget säga att ni inte ska glömma bort alla oss småhandlare som år ut och år in, dag för dag finns här för er alla och kämpar enträget på för att hålla City kärnan levande.
Kära vänner marknaden är i stan, "kungens nya kläder" har ni alla läst, tänk gärna till en gång extra på alla oss småhandlare när ni de kommande dagarna kommer spendera miljontals kronor till några tillfälliga resande entreprenörer. Tänk till en gång extra är ni snälla!

Självklart är det allas rätt att handla vart man vill, budskapet jag vill framföra är enkelt: Glöm inte oss småhandlare - utan oss så finns det ingen stadskärna värd att besöka!

Jag vet att många kommer irritera sig på mig och mitt inlägg, men jag vet också att desto fler kommer uppskatta att någon äntligen tar bladet från munnen och slår ett slag för en levande city kärna och dess småhandlare, en levande city kärna 365 dagar om året, inte bara 5.

Jag är en rak och frispråkig människa. Jag hoppas det finns fler som känner samma sak, vi måste stötta våra lokala småhandlare - utan oss så finns det ingen levande cityhandel! Tack för mig!

Wesim Maruwge

Till toppen