Affärer Affärsnyheter

Sydfransk krogsatsning slår upp portarna på Öster

Sydfransk krogsatsning slår upp portarna på Öster

Till hösten kommer en helt ny restaurangsatsning till Jönköping och Östra Storgatan. Konceptet har sitt ursprung i Sydfrankrike.

Under sommaren har det pågått en ombyggnad av Red Lions gamla lokaler på Öster. Snart slår restaurang Cyrano upp portarna, med ett koncept hämtat från Sydfrankrike.

Restaurangkedjan startade i Göteborg för drygt 20 år sedan. I dag har de 15 restauranger i ett 10-tal städer, merparten i Göteborg med omnejd.

– Det var vi som tog det här med att man bakar pizzor i vedeldad stenugn till Sverige. Nu har det ju kommit hur många kopior som helst och väldigt många gör det, säger delägaren Lorenzo Baniassadi till Jaffärer.

Pizzorna kommer vara något dyrare än på traditionella pizzerior. Konceptet bygger på att tillaga pizzorna från grunden, med kvalitetsråvaror som mozzarellaost och parmaskinka.

– Vi har till exempel inte kebabpizzor eller capricciosa. Det är lite andra typer av pizzor. Sen har vi provencalska recept vad gäller à la carte.

Kedjan ägs av Lorenzo Baniassadi tillsammans med hans bror Tony. Restaurangen i Jönköping kommer drivas av ett eget bolag som ägs av tre andra franchisetagare, som också driver Cyrano-restaurangen i Borås.

Den nya restaurangen väntas ha mellan åtta och tio anställda. Ägarna har också ansökt om alkoholtillstånd, något de hoppas blir klart den här månaden. För närvarande pågår en totalrenovering av lokalerna på Östra Storgatan.

– Vi kommer inreda efter en provencalsk miljö. Tanken är att vi ska öppna någon gång i slutet av september, säger Baniassadi.

LÄS MER: Så blir nya Bada Bing på A6

LÄS MER: Hajpad Jönköpingsrestaurang byter ägare – ett år efter starten

LÄS MER: Krogprofiler öppnar mexikansk glädje på Väster

Till toppen