Sport Hockey Norrahammar

Pelle Gustafsson inför HC Dalens säsongspremiär

Pelle Gustafsson inför HC Dalens säsongspremiär

På söndag klockan 16:00 är det dags HC Dalen att begå sin seriepremiär i Hockeyettan Södra. 

Skådeplatsen är SkandiaMäklarna Center och för motståndet står nykomlingen Tyringe SoSS.

Dalen har under träningsmatcherna blandat och gett. Tre vinster på sju försök har det blivit för Norrahammarslaget. Två av vinsterna kom under de två sista träningsmatcherna, vilket väl är ett kvitto på att laget svarar på det nye huvudtränaren Pelle Gustafsson vill att laget ska svara på?

-Absolut, det tycker jag,inleder Gustafsson. Det var lite blandat inledningsvis, men de sista två matcherna (Mariestad och Skövde) har vi spelat så som vi ska, så jag tycker vi har fått ett kvitto på att vi jobbar rätt och hittat ett spel som passar oss.
Ett spel som ska kännetecknas av bra skridskoåkning, vara jobbiga att möta, energi och ett bra försvarsspel.

Spelet sitter mer och mer och målet för säsongen är att vara topp sex i den södra Hockeyettan, resan till det målet tar sin början i och med söndagens premiärmatch. Pelle, som då gör sitt första framträdande som huvudtränare för ett seniorlag i en tävlingsmatch, delar med sig av vad han känner inför serien och premiären.
-Man är ju alltid lite orolig, men det var man ju som spelare med inför premiärer. ”Hur ser det ut? Hur är de andra lagen? Hur är de andra spelarna? Var står man själv?”. Men det tror jag att man måste ha, man måste ha en viss nervositet, då tror jag att man triggar igång sig själv och presterar bättre. Sen skulle jag inte vilja kalla känslan för oro, men man är nyfiken, vill att det ska komma igång och sätta sig.

Dalen har inför säsongen värvat ihop ett mycket intressant lag. Fredriksson, Näslund, Glimberg, Bengtsson, med flera har fått sällskap av bland andra Tor Immo, Kristoffer Pihlqvist och Niklas Bunnstedt. Den från Helsingborg inhämtade backen Anton Sjöstrand, bestämde sig dock häromdagen för att bryta sitt kontrakt med HC Dalen.
-Han kom jättebra in i laget, säger Pelle Gustafsson. Men han trivdes inte med det sociala, han hade familjen och flickvännen kvar i Helsingborg och klarade inte av att flytta hemifrån.
Sjöstrands sorti ur laget har inneburit att juniorerna Axel Havskog och William Dimberg fått chansen att spela, en chans dom tagit tillvara på.
-Dom har gått in och visat att dom är beredda att slåss om platserna och som det ser ut just nu är dom ju inne i premiären.

Inför matchen mot Tyringe saknas backen Niclas Frahmer. I övrigt är alla tillgängliga enligt Pelle Gustafsson. Om matchen säger han följande:
-En premiär är en premiär och det är lite nerver inblandade som jag sa innan. Men vi koncentrerar oss på vad vi ska göra, vi ska inte rätta oss efter de andra utan vi ska hitta vårat spel som fungerar för oss.

Henrik Skoglund

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen