Nöje Jönköping

Du får inte vara här

Du får inte vara härDu får inte vara här bild nr 2Du får inte vara här bild nr 3Du får inte vara här bild nr 4
Du får inte vara här bild nr 6Du får inte vara här bild nr 7Du får inte vara här bild nr 8Du får inte vara här bild nr 9
Du får inte vara här bild nr 11Du får inte vara här bild nr 12

Jönköpings avdelning av Rädda barnen har firat 70-års jubileum, detta har firats ordentligt den senaste veckan med olika evenemang.

De senaste dagarna har ungdomar från  studieförbundet ABF i samarbete med Rädda barnen framfört en pjäs som handlar om vänskap och utanförskap.

En av ABF:s utmaningar är kultur för alla. Sambanden mellan kultur bildning, demokrati och ett livslångt lärande är uppenbara.

När Rädda Barnen kom med en förfrågan om ABF ville spela en pjäs på deras jubileum kändes det därför självklart för ABF att medverka. Rädda barnen är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och   verksamheten grundar sig på Barnkonventionen.

Ett  av ABF:s alla härliga teatergäng  tillfrågades om de ville vara med och de nappade genast på idén.

Tankar föll med en gång på Kristel Binnies Anderssons pjäs ”Du får inte vara här”.

Pjäsen handlar om Fatima och Anna som går på samma förskola och är bästa vänner. Fatimas mamma är politisk flykting. Anna retar henne för hennes bakgrund, vilket sårar Fatima. Men god vänskap övervinner allt. En duktig teatergrupp från ABF under leding av dramapedagog Elisabet Lagerqvist  har under helgen och veckan framfört sin pjäs med värme och engagemang på  Teaterbion i  Kulturhuset.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen