Sport Innebandy Mullsjö

Gustav Svensson klar för Fagerhult och Mullsjö AIS

En av nyheterna inför årets säsong är dubbellicensen. Det är en möjlighet för klubbar att låna ut sina spelare, och ha dom kvar. 

Detta är nu något som Mullsjö AIS passar på att använda till en av sina lovande backar, Gustav Svensson.
– Detta är ett bra tillfälle för oss att samarbeta med Fagerhult Habo samtidigt som Gustav får en chans att få speltid på hög nivå, kommenterar Daniel Unoson från sportgruppen i Mullsjö AIS.

Gustav kom till Mullsjö AIS inför säsongen 14/15 och spås en lysande innebandyframtid. Med lagkamrater som Kasper Hedlund, Kim Hadelund, Daniel Gidske m fl har speltiden i högstaserien blivit begränsad än så länge. Därför väljer nu Mullsjö AIS att dubbellicensiera Svensson så att han har möjlighet att spela matcher för såväl Mullsjö AIS i Superligan som Fagerhult Habo IB i Allsvenskan södra.

– Det finns bara vinnare i det här avtalet. Gustav utvecklas, Fagerhult Habo får en enormt skicklig och bollsäker back och Mullsjö AIS får en matchtränad talang som kan hoppa in i Superligan när det behövs, fortsätter Unoson som även berättar hur det nya fenomenet med dubbellicens fungerar.

– I teorin kan han spela med Fagerhult på lördagen och Mullsjö AIS på söndagen, det finns alltså ingen karenstid på de spelare med det avtalet. Ett helt rätt steg att gå för innebandyn, avslutar Unoson.

Gustav Svensson har gjort 4 U19 landskamper och han är spelklar för Fagerhult Habo IB redan i derby mot Jönköpings IK.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen