Kommun Jönköping

Flygplanet kunde inte landa - flygplatsen var obemannad

Flygplanet kunde inte landa - flygplatsen var obemannad

Ett charterplan ankom från Kroatien till Jönköping Airport men det fanns ingen personal på plats för att ta emot flygplanet. 

Charterplanet från Split, Kroatien, kunde inte landa på Jönköping Airport som planerat eftersom den för tillfället var obemannad. 

Klockan kvart över ett på söndagen meddelades resenärerna att de inte kunde landa på Jönköping Airport som planerat. Personalen på planet fick ingen kontakt med flygplatsen eftersom den var stängd. Planet hade dessutom inte nog med bränsle för att cirkla i avvaktan på att personal skulle anlända till flygplatsen, skriver Jönköpings-Posten. 

Istället fick planet flyga till Landvetter för fylla på tanken. Vid 16-tiden, två timmar försenade landade planet tillslut i Jönköping. 

Flygplatsen väntade planet först vid 14:50 medan den tid som flygbolaget meddelat var 13:45 säger Sten Norinder till P4 Jönköping. Dessutom ankom planet redan 13:15. Så det var en serie olyckliga omständigheter som bidrog till händelsen. Sten säger också att de ska se över sina rutiner för att undvika att något sådant händer igen. 

 

Emeli Appelberg
emeli.appelberg@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen