Nöje Huskvarna

ROOT, legender ifrån Tjeckien inför Huskvarna Rock & Art Weekend

ROOT, legender ifrån Tjeckien inför Huskvarna Rock & Art Weekend

Root uppträder i helgen på Huskvarna Rock & Art Weekend. Bandet berättar inför spelningen. 

Berätta lite kort om bandet, hur länge har ni lirat och vad kallar ni er genre?

- ROOT har funnits sedan 1987. Folk brukar kalla vår musik Black Metal eller Dark metal..Själva kallar vi det helt enkelt ROOT Metal. Varje album med ROOT skiljer sig mycket ifrån varandra och det är inte lätt att jämföra oss med andra band?

Vad har ni för influenser?

Helvetet, spelningar och supa…

Vad är på gång med bandet, framtidsplaner?

- Vi ska spela in vårat tionde album som är planerat att släppas nästa år. Annars har vi spelat mycket live nu i bland annat vårt hemland Tjeckien, sedan även i Serbien och Tyskland. Nu är det dags att komma till Sverige igen efter tio år.

Bästa minnet från en spelning?

- Det finns så många bra minnen. Vi tycker det är roligt att spela utomlands eftersom det oftast blir på hemmaplan annars. Några minnesvärda spelningar har varit när vi spelade i Canada, en väldigt speciell show i Lisbon ihop med Moonspell på deras releaseparty och Europa turnén ihop med Behemoth och ett gäng andra coola band för några år sedan. Sedan älskar vi att spela i Skandinavien för våra hängivna Rootans i Sverige, Finland och Norge?

Kommer ni tatuera er något på mässan?

- Det beror på om vi hittar någon passande, Jag är säker på att vi kommer kolla runt bland alla talanger på mässan

Root Youtubelänk

Facebook

Root hemsida

Kristian Möllerström

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Fakta

Medlemmar
Big Boss - Sång
Alesh A.D. - Gitarr
Hanz - Gitarr
Igor - bas
PaulDread - Trummor

Diskografi:
Zjevení 1990
Hell Symphony 1991
The Temple in the Underworld 1992
Kärgeräs 1996
The Revelation 1999
The Book 1999
Black Seal 2001
Madness of the Graves 2003
Capturing Sweden - Live in Falkenberg 2005
Daemon Viam Invenient 2007
Heritage of Satan 2011


HUSKVARNA ROCK & ART WEEKEND
2-4 OKTOBER 2015
TATUERINGSMÄSSA
KULTUR & MUSIKFESTIVAL

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen