Sport Hockey Jönköping

Efterlyser aktiv coachning i HV71

Efterlyser aktiv coachning i HV71

HVKRÖNIKA En tionde plats för HV71 så här långt. 

När jag intervjuade Erik Christensen igår sa han att det inte finns några ursäkter för dåligt spel och precis så är det. Blir mycket förvånad över att herrar Lindbom och Brithen inte är mer aktiva i sin coachning. Ledarskap handlar om att ingjuta mod i sina spelare och därför är det nödvändigt med en betydligt aktivare coachning än vad jag sett i matcherna mot Modo och Linköping.

Denna säsong är förmodligen HV:s viktigaste någonsin i de senaste fem åren har laget åkt ut i kvartsfinal. HV71 har absolut inte råd med ett misslyckande till. Publiken sviker laget bara 6567 i derbyt mot Linköping och mot Örebro lite drygt 6400.

Närmast väntar matcher mot Trinec och Rögle. Segrar är nödvändiga där för att återvinna publikens förtroende. Visst har det varit besvärligt med alla skador men Johan Lindbom har en viktig uppgift i att få ner antalet utvisningsminuter. Disciplin och effektivitet saknas just nu i vissa moment av spelet. Bäst så här långt har Mattias Tedenby varit. Fredrik Pettersson-Wentzel är en given förstamålvakt tycker jag.

Daniel Thörner
Daniel.thorner@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen