Sport Innebandy Jönköping

David Gillek anmäld - riskerar avstängning

David Gillek anmäld - riskerar avstängning

IBK Dalen har i dag valt att anmäla Mullsjöspelaren David Gillek efter en situation i senaste mötet lagen emellan. 

– Vi har tittat på filmen och vi har i dag beslutat att göra en anmälan. Det är inget att snacka om. Gillek går medvetet ut med knät. Det är ingen naturlig rörelse. Det borde ha blivit ett matchstraff men det blev bara en två minuters utvisning istället, säger Dalens tränare Jonatan Brolin. 
Det var i hemmamatchen mot Dalen som David Gillek var inblandad i en tilltrasslad situation med Dalenspelaren Lukas Harnesk. Det är när Gillek ska gå därifrån som han går över Harnesk som ligger på alla fyra, höjer knät och träffar Harnesk i ansiktet. 
På Dalenbänken var man upprörda över att Mullsjös lagkapten endast fick en två minuters utvisning. Ledarna skrek att man skulle videogranska situationen och göra en anmälan. Och detta har man nu alltså gjort. 
- David Gillek är ofta inblandad i incidenter på planen. Det kan inte vara oflyt hela tiden utan någon gång måste han ta ansvar för det han gör, säger Brolin. 
Jonatan Brolin var själv inte med på matchen då han skulle bli pappa men såg matchen på nätet. Han har begärt ut hela matchfilmen av Mullsjö men när han äntligen fick ut den så fattades just den sekvensen med Gilleks knä. 
– Det var besvärligt att få ut filmen och när vi väl fått ut den så var just den situationen redigerad. Den var bortklippt. Jag förstår inte varför  då matchen finns ju i sin helhet på nätet ändå. Det här visar att man egentligen godkänner det som vi har i vår anmälan. Varför skulle man klippa bort det annars, säger Jonathan Brolin. 
Éric Moreau

 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen