Sport Hockey Norrahammar

Inför HC Dalen- Vimmerby HC

På onsdagskvällen tar HC Dalen emot Vimmerby HC i Skandiamäklarna Center.

HC Dalen har inlett säsongen på ett bra sätt och vid vinst imorgon kan man avancera uppåt.

HC Dalen återfinns på sjätte plats i tabellen efter fem spelade omgångar. En placering huvudtränare Pelle Gustafsson är nöjd med.

­Vi har som målsättning att vara topp sex, så det är klart godkänt, säger han.

Man möter alltså Vimmerby som innehar fjärdeplatsen med sina tio inspelade poäng, två mer än hemmalaget. Gästerna innehar sin tabellplacering mycket tack vare att man har en bra defensiv, endast nio mål bakåt under säsongsinledningen har det blivit. Förra säsongen spelade Vimmerby i

Allettan efter jul, så det är ett duktigt lag som Dalen kommer ställas mot på onsdagskvällen.

­Dom, liksom vi, är duktiga i boxplay, säger Gustafsson. Precis som oss har dom inte gjort så mycket mål i powerplay. Det kommer bli en jämn och tuff tillställning, det är ett bra lag vi möter.

Vimmerbys målvakt, Linus Lundin, leder målvaktsligan i Hockeyettan södra, Dalens Adam Bengtsson skuggar tätt bakom på sin andraplats, Bengtsson återkommer mellan hemmalagets stolpar efter att ha vilat den senaste matchen.

­I övrigt kör vi på med samma lag som gjort här i inledningen, berättar Pelle.

På söndag tar Dalen emot klassiska Troja/Ljungby, en match som kommer spelas i Kinnarps Arena. Finns det någon risk att tankar och fokus ligger på den matchen redan nu?

­Nej, vi har pratat mycket om det och fokus ligger bara på matchen mot Vimmerby och vi ser inte längre än den matchen just nu, avrundar Pelle Gustafsson.

Ännu ett bra lag som kommer och besöker Skandiamäklarna Center på onsdagskvällen. En bra hockeymatch är att se fram mot då Dalen även dom visat att dom är et bra lag här i säsongsinledningen.

Henrik Skoglund

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen