Sport Basket Huskvarna

Nu väntar en tuff helg för Brahe Damer

Nu väntar en tuff helg för Brahe Damer

Under helgen som gick så spelade Brahe Basket sin första seriematch Basketettan södra på damsidan. 

Laget som mångt och mycket består av samma trupp som förgående år skulle nu få matchas mot Fryshuset från Stockholm. Lagen följs åt nästintill hela matchen och ledningen skiftar ett flertal gånger. Men genom ett bra skytte lyckas Huskvarnalaget dra åt sig en ledning som de sedan håller matchen ut. Poängbäst i hemmalaget blev Frida Jern, fjolårets poängbästa.

Sedan så kom nyförvärvet Amanda Karlsson in i hetluften direkt och levererade 11p varav 9 av dessa var från 3-poängslinjen. En av lagets juniorer, 15 åriga Ebba Sjökvist, producerade 10p!

Sett över matchen så var det en stabil lagseger där de flesta fanns i protokollet.

Två matcher i helgen

Inför helgen så väntar först en hemmamatch i Sandahallen mot Södertälje. Coach Häggström beskriver Södertälje som ” ett lag som består av ett yngre gäng tjejer som spelar med speed och entusiasm. Deras coach förespråkar ett skolat spel med fokus på detaljer och när laget får till det så kommer de kunna rubba vilket lag som helt i serien”.

Vi kommer behöva möta deras aggressiva spelstil med lugn och tålamod så tror jag att vi kan bärga vår andra seger för säsongen nu på lördag.

Under söndagen möter laget ett av Sverige Riksbasketgymnasium BG Mark, från Kinna. Laget består av många ungdomslandslagsspelare och ett lag med en hel del längd förklarar Häggström. Vi är medvetna om att vi kommer åka ner till Kinna och möta ett aggressivt försvar över hela plan och en tuff kamp kommer ske under korgarna för att vi ska ha en chans till vinst i denna matchen!

Välkommen att heja på Brahe Basket damer i Sandahallen kl 15:00 på Lördag!

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen