Folk Jönköping

Superentreprenören Tord Johansson har avlidit

Superentreprenören Tord Johansson har avlidit

Grundaren och styrelseordföranden för ITAB, Tord Johansson har avlidit. 

Han var en företagare och tillika miljardär Tord Johansson från Jönköping har avlidit. Han avled hastigt i lördags och blev 60 år gammal. 

Tord Johansson grundade de börsnoterade bolagen ITAB Shop Concept AB, XANO Industri AB och AGES Industri AB. Han var vid sin bortgång styrelseordförande i ITAB och XANO och han satt även som styrelseledamot i AGES. 

Hans engagemang för bolagens verksamhet har aldrig svikit. Hans strategiska och industriella kunnande har han spelat en central roll i bolagens utveckling. Tord hade en unik förmåga att engagera ledare och medarbetare i sin omgivning. 

Ordförandeskapet i ITAB och XANO övertas av vice ordförande Fredrik Rapp. Familjen Johansson är tillsammans med familjen Rapp huvudägare i de tre börsnoterade bolagen.
- Tord kommer att vara djupt saknad både privat och inom bolagen. En av hans stora förmågor var att skapa starka och skickliga företagsledningar som han låtit växa in i sina roller. Tord var en sann entreprenör, gemensamt kommer vi att fortsätta driva bolagen i hans anda, säger Fredrik Rapp i ett pressmeddelande. 

 

Emeli Appelberg
emeli.appelberg@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen