Nöje Jönköping

Jönköpings stolthet ser ut som en toarulle

Jönköpings stolthet ser ut som en toarulleJönköpings stolthet ser ut som en toarulle bild nr 2Jönköpings stolthet ser ut som en toarulle bild nr 3Jönköpings stolthet ser ut som en toarulle bild nr 4
Jönköpings stolthet ser ut som en toarulle bild nr 6Jönköpings stolthet ser ut som en toarulle bild nr 7Jönköpings stolthet ser ut som en toarulle bild nr 8Jönköpings stolthet ser ut som en toarulle bild nr 9
Jönköpings stolthet ser ut som en toarulle bild nr 11

Munsksjö AB får nu expandera efter att två byggnader i Jönköping måste få papper- toapapper. 

Munksjö AB:s storhetstid är över. Gamla byggnader som har ekat tomma rivs för bostäder och en ny stadsdel. Men det hela kan ha varit förhastat.

Jönköpings landmärke
Den byggnad som ska bli Jönköpings motsvarighet till Empire State Building, Petronas Twin Towers, Burj Khalifa är det cylinderformade höghuset vid Munksjön. 
Och den 16 våningar höga byggnaden med Sky Bar har i fulkmun börjat kallas för "Toarullen".
Om det är för att delar av Munksjöfabriken tidigare låg på platsen där det vita höghuset nu ligger, eller om det är för att den är otroligt lik en toarulle. 

Kreativt namn
Vad tycker ni, borde höghuset få det officiella namnet; Toarullen?
Om namnet Toarullen klubbas igenom, kommer byggnaden inte bara bli känd i Sverige, utan även världen över. 

Fler byggnader
Och ännu en cylinderformad byggnad, eller snarare konstverk i rondellen vid Råslätts Centrum har likheten med en tom toarulle, i behov av nytt papper. 

Konspirationsteorier
Med andra ord växer nya toabyggnader som svampar ur marken i Jönköping. Är det ett tecken på att vi lever i ett skitsamhälle, eller en skitig värld. Eller är det bara en ren slump? Kanske är det någon eller några som vill att Munksjö AB ska bli stora igen?

Emma Krantz

emma.krantz@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen