Sport Innebandy

Emil Stille: Östra SK Jönköping – Jönköpings IK

Slaget om Jönköping. Det blir det när Östra och JIK drabbar samman i Allsvenskan under torsdagen.

Båda lagen har startat säsongen starkt och ligger tvåa respektive trea i tabellen efter fyra spelade omgångar. Nykomlingen Östra tog en tung seger senast när Visby, en av seriefavoriterna, besegrades med 5-3 på bortaplan.

– Det satt fint. Det verkar pass oss ganska bra att få möta favorittippade lag där vi kan lägga oss på rätt sida bollen och sedan kontra. Vi känner oss bekväma med det och gjorde det bra mot Visby, säger tränaren Emil Stille.

– Det var 3-3 inför sista perioden och det stod och vägde till slutet innan vi kunde sätta 4-3. Vi kände väl att ett kryss var ganska bra med tio minuter kvar medan de ville ha mer, och det gjorde att de öppnade upp sig lite vilket gjorde att vi fick ett läge som vi utnyttjade. Visby hade lite mer boll i matchen men vi hade de farligaste lägena, och jag

tycker ändå att vi vinner rättvist. Vi håller oss mer strikt till vår matchplan än vad de gjorde tycker jag.

Att som nykomling spela in poäng från start – det har blivit nio hittills – är givetvis viktigt för självförtroendet.

– Vi har tagit med oss mycket från ifjol och killarna litar på det vi gör. Vi har fortfarande en del problem mot uppställda försvar och behöver utveckla spelet med boll, men det kommer, säger Stille.

– Hade någon sagt på förhand att vi skulle vinna tre av fyra matcher så hade jag tagit det.

Vi fick en bra start med matchen mot Lerum och kände direkt att vi kunde hävda oss i den här serien, och efter det har vi vuxit. Det känns som vi utvecklas hela tiden.

Nu väntar ett hett derby mot Jönköping som gått rent hus i serien hittills.

– Det blir skithäftigt. Jag tror inte att de är helt bekväma med att möta oss i seriesammanhang, de ser nog inte oss som ett lag på samma nivå som dem, men vi gillar det här. Det finns rivalitet mellan oss, säger Stille.

– JIK har ett fantastiskt lag framåt, speciellt deras förstaformation kryllar ju av storstjärnor. Mycket handlar om att låta dem få jobba för att få målen. Inte ge dem någon tid. Vi måste vara ordentliga i försvaret, precis som vi var mot Visby.

Östra står som hemmalag i matchen – men spelar på JIK:s hemmaplan då matchen spelas i stora hallen i Jönköpings Idrottshus.

– Vi brukar ju inte spela där och vi i laget jublar väl inte över det valet av spelplats, men det är en större arena och görs för publiken så det är bara för oss att acceptera. Det är bara ut och köra.

LÄGET I LAGET

Det går sjukdomar i Östra-truppen men det finns inga skador och Emil Stille förväntas ha fullt manskap tillgängligt.

HÅLL ÖGONEN PÅ

Emil Skog och Robin Ödéen har ett förflutet i JIK – så för dem blir det en speciell match.

Fakta

Östra SK Jönköping – Jönköpings IK

När: 15 oktober 20.00

Var: Jönköpings Idrottshus

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen