Nöje Huskvarna

Fem fina fredagsfilmer

Fem fina fredagsfilmer Fem fina fredagsfilmer  bild nr 2Fem fina fredagsfilmer  bild nr 3Fem fina fredagsfilmer  bild nr 4
Fem fina fredagsfilmer  bild nr 6Fem fina fredagsfilmer  bild nr 7

Pelle listar fem filmer du helt enkelt måste se.

1. Moonrise Kingdom
I denna udda film regisserad av Wes Anderson följer vi en amerikansk pojkscout som rymmer tillsammmans med sin flickvän . De måste fly från patrullen, polisen, och föräldrar. Filmen är filmad från roliga och udda vinklar som ger ‘Moonrise Kingdom’ en alldeles speciell charm som bara Wes kan skapa. Jag rekommenderar den både för barnfamiljer och vuxna som vill ha ett gott skratt.

2. The Grand Budapest Hotel
Ännu en film av Wes Anderson. Här får vi höra historien om en hotelldirektör och hans unga piccolo när de tillsammans gör allt för att inte hamna i fängelse. Det ligger lite av en retro-känsla över hela filmen. ‘The Grand Budapest Hotel’ är en riktig must-see om man vill ha ett gott skratt och gillar filmer med bra blandning av humor och action. Jag rekommenderar filmen för personer som är äldre än 12 eftersom den har vissa skämt som kan vara svåra att förstå för en yngre publik.

3. Life of Pi
I den här filmen får vi se historien om när Pi, en ung indisk man, som hamnar på en livbåt tillsammans med djur efter att skeppet han åkt på sjunker. Han måste lära sig att överleva och skapa en ömsesidig respekt mellan sig själv och tigern Richard Parker. Filmen är väldigt djup och bra gjord, med vackra effekter och bra handling. Trots de fina effekterna och gulliga djuren skulle jag inte rekommendera filmen för barn under 10 eftersom vissa scener kan vara läskiga.

4. Skin
I ‘Skin’ följer vi en flickas uppväxt. Hon bor i Sydafrika under apartheid, och fast hennes föräldrar är vita har hon mörk hud. Filmen handlar om hur hon har svårt att hitta sig själv eftersom hennes pappa desperat försöker få det att stå ‘vit’ i hennes pass, medans hon blir retad för sin hudfärg på en internatskola. Vi får en inblick i hur det såg ut i Sydafrika under den tiden, och i hennes livshistoria där hon bland annat bröt kontakten med sin familj efter att de inte accepterade henne. Filmen är baserad på en verklig historia, och den visar pricksäkert hur hemskt det rasistiska systemet i Sydafrika var för inte alls länge sedan. Många scener är skrämmande, så jag skulle inte rekommendera filmen för barn under 12 år.

5. The Perks of Being a Wallflower
Den här filmen visar hur en killes liv ändras när han börjar på en ny skola där han möter nya kompisar. Han har aldrig varit så social, och nu händer allt på samma gång. Han blir kär i sin kompis, och han står upp för en annan kompis, och lär sig att säga farväl. Filmen fångar hur jobbigt och fantastiskt det kan vara att börja en ny skola. Scenerna är fina och skådespelarna är mycket duktiga. Jag rekommenderar filmen till de som är äldre än 10 år eftersom vissa scener är läskiga och obehagliga. Om man gillar feelgood filmer med både sorg och lycka är ‘The Perks of Being a Wallflower’ för dig. Den liknar boken ‘Looking for Alaska’ av John Green väldigt mycket, så gillar du den boken är det här en must-see.

Pelle Hallgren

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen