Sport Innebandy Jönköping

Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt

Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbytÖstra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 2Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 3Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 4
Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 6Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 7Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 8Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 9
Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 11Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 12Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 13Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 14
Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 16Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 17Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 18Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 19
Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 21Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 22Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 23Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 24
Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 26Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 27Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 28Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 29
Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 31Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 32Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 33Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 34
Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 36Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 37Östra lyckades inte stoppa Jönköpings IK i lokalderbyt bild nr 38

Matchen snackades upp som ett riktig hett lokalderby där det skulle avgöras vem som är bäst i stan. Det blev en snäll tillställning där Östra drog det kortaste strået. Östra förlorade med 4-6.

– Vi gör en alldeles för dålig match. Vi bjuder på i stort sett på alla målen. och det håller inte mot ett så bra lag som JIK, säger Östras lagkapten John Widlert efter matchen.

Första perioden var jämn med två lag som kände på varandra. JIK kändes något tyngre men Östra stod upp bra och var vassa i kontringarna.
JIK gjorde dock första målet redan efter 4.43 genom Rickard Hessmer och Östras lagkapten John Widlert kvitterade efter 16.14 på en halvkontring.
Med knapp minuten kvar av första perioden så gav Johan Anderson JIK ledningen med 2-1.

Ut till andra perioden var det ett betydligt rappare Östra.
– Vi går ut och lovar varandra att vi måste visa vad vi går för. Det var nog lite nervositet i första perioden, säger Widlert.

Redan efter 3.08 kom så kvitteringen genom Robin Raske och knappt två minuter senare så var det Emil Skog som gav Östra ledningen i matchen med 3-2.
Just i det här läget så var Östra på gång men 5.19 så fick man en utvisning och Johan Anderson kunde sätta dit sitt andra mål och det var också JIK:s andra mål i numerärt överläge.

Direkt efter målet så skruvade JIK upp farten riktig ordentligt och det ser stundtals fortfarande ut som det är PP. Men Östra spelade smart och det bjöds på en svängig innebandy.
Östra fick med sig en utvisning där man inte lyckades göra mål. När Östra fick utvisningar så blev man hårt straffade som efter 14.17 när Martin Glimberg gav JIK återigen ledningen i matchen med 3-4 i just powerplay.
19.33 gjorde Johan Anderson sitt tredje mål matchen vilket innebar två mål upp för Östra inför tredje perioden.

Drygt fem minuter in i tredje perioden målade Markus Wadsten när han kom fri och slog bollen den under målvakten efter fin assist av John Widlert. Men någon minut senare var det just Widlert som fick sätta sig i två minuter och det straffade sig åter igen. JIK gjorde sitt fjärde mål i powerplay genom Martin Glimberg.

I slutet av matchen blev det lite rörigt, en dubbelutvisning och ytterligare en utvisning i JIK. Östra tog ut målvakten och fick då spela fem mot tre en liten stund, sedan sex mot fyra. Man skapade ett par vassa chanser men det blev inga fler mål. Matchen slutar 4-6.

– Sista fick vi ändå lite press men vi skjuter för lite. Deras målvakt Gustav (Jansson) gör det bra och en back täcker ett skott. Det är surt.

Vad säger du annars om er inledning i allsvenskan?
- Vi är nöjda så klart. Det är ingen som har trott på oss och det är bara för oss att visa att vi är tillräckligt bra för den här serien.

 

Emil Skog är fostrad i Östra SK och har spelat ett antal säsonger i Jönköpings IK både som junior och senior. Den här säsongen är Emil tillbaka i Östra SK och fick möta sina gamla lagkamrater.

 

JIK:s Martin Glimberg blev tvåmålsskytt i matchen mot Östra.

 

 

Éric Moreau

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen