Sport Fotboll Jönköping

Polisen: "Inget tyder på stora problem"

Polisen: "Inget tyder på stora problem"

Stormatch och folkfest väntas i Jönköping imorgon. Något som kan leda till bråk och oroligheter. Men polisen menar att utgången kommer bli en helt annan. 

Imorgon, lördag vallfärdar fotbollsintresserade till "Vallen", allt för att vara med om ett för många ett förhoppningsvis historiskt ögonblick. 

Uppladdningen är massiv för många. Somliga har planerat i veckor för hur de ska fira den stora segern och ta ett steg upp och ses som ett storlag.

Dubbla matcher kräver mer
Några som givetvis också har fått ladda upp före, fast i en annan form, är självfallet polisen.
- Vi har tagit in extra resurser, inte bara för matchen på Stadsparksvallen, även för matchen som HV71 spelar hemma. Det är två stora evenemang imorgon, säger polisinsatschefen, Mattias Ramsö.

Lugn helg väntas
Ramsö tror inte att det kommer vara vidare stökigt varken på HV-matchen eller uppe på Vallen.
- Normalt sätt är det bara glädje, inget större stök, menar han.

Är det inte en större risk för sammandrabbningar och problem  en helg som denna, då många säkerligen kommer vara berusade och fler rör sig ute på gatorna?
- Vanligtvis brukar det inte vara så, men vi har givetvis underrättat vår personal och arrangören, J-Södra alltså. Vi har haft en god dialog med Södra och har diskuterat fram och tillbaka hur det kommer att se ut. Vårt jobb går mycket ut på underrättelse och bedöma risker, förklarar Ramsö. 

Ingen normal verksamhet
- Detta är ett jobb som går utanför våra normala verksamhet, och vi har därför behövt plocka in fler för att kunna täcka upp på de platser där vi behöver täcka upp, säger Ramsö. 

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen