Sport Hockey Jönköping

Inför HC Dalen Nybro Vikings

På söndagseftermiddagen tar HC Dalen emot Nybro Vikings i Skandiamäklarna Center. 

Ett Nybro som fått allt annat än en bra start av serien.

­Dom vann ju igår så deras form kan vara på väg upp, säger HC Dalens huvudtränare Pelle Gustafsson.

Klassikerklubben Nybro siktade inför säsongen på att tillhöra toppen i den södra Hockeyettan. En målsättning som laget hittills inte har levt upp till då man parkerar på en elfte plats i tabellen med sex ihopspelade poäng.

­Dom har börjat lite sämre än vad dom hade förväntat sig, säger Gustafsson. Vi kommer möta ett lag som kommer kriga och jag förväntar mig en tuff match.

HC Dalen kommer till match mot Nybro med tre raka förluster i bagaget. Pelle Gustafsson känner dock att hans lag är på gång. Senaste matchen mot Kallinge/Ronneby hade lika gärna kunnat vinnas om effektiviteten varit bättre.

­Vi hade fruktansvärt svårt att få utdelning på våra chanser och därmed få med oss energin som mål ger. Vi har jobbat med dom här bitarna nu senaste veckan.

Laget blir detsamma som sist, Adam Bengtsson är tillbaka i truppen men börjar på bänken i

morgondagens match. David Elmgren startar alltså sin tredje match för säsongen mellan stolparna och han har visat att han kan prestera även på denna nivå. Pelle Gustafsson är nöjd över att han har två bra målvakter att tillgå.

­Absolut är det så, säger han. Det känns jättekul att David har kommit in och visat vad han går för.

Det var en av de positiva delarna vi plockade med oss från förra matchen, att David gjorde en jättebra match och han får förnyat förtroende här nu mot Nybro.

­Det har gått helt OK men jag kan bättre, säger Elmgren själv om sin säsongsinledning. Jag tycker själv att jag har kommit in bra i det hela och fått en bra start.

David Elmgren representerade förra säsongen Hanhals i Hockeytvåan och han tycker att det är stor skillnad mellan de bägge serierna.

­Ja, det tycker jag absolut. Framförallt med trafiken framför kassen. Förra säsongen handlade det mer om att mota bort puckarna, men nu måste jag vara mer aktiv på skotten.

Klockan 16:00 på söndagseftermiddagen får vi se om HC Dalens förlusttrend kan brytas, eller om Nybro kan fortsätta på vinnarspåret.

Henrik Skoglund

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen