Sport Hockey

Elfte plats facit för HV71 efter 16:e omg

HV71 vinner mot Växjö med 2-1 efter förlängning och straffar. 16 omgångar har spelats och HV71 ligger på elfte plats och har 21 poäng upp till Frölunda självfallet inte godkänt för ett lag som har som ambition att vinna SM-guld. HV måste framförallt bli bättre i uppspelen. I övrigt måste Johan Lindboms ledarskap bli bättre. Spelarnas avstängningar måste få ett slut helt klart.

Matcherna mot Frölunda och Växjö var trots allt ett steg i rätt riktning. Men fortfarande syns problemen med uppspelen helt klart. Denna veckas facit blev 2 av 9 poäng och detta är inte godkänt. HV71 har stora problem. På pluskontot segern mot Växjö efter straffar och storspelet av Fredrik Pettersson-Wentzel,  Mattias Tedenby och Erik Christensen.

Vill även ge beröm till Filip Sandberg,  Oscar Sundh och Kevin Stenlund för kvällens insats. Men det som gör mig mest bekrymrad är bristen på insikt vad som är fel i lagets spel. Om nu allt är frid och fröjd varför ligger laget elva. Snälla Johan Lindbom svara!. Varför blir inte förstapassen i egen zon bättre. Varför blev det 2 nya avstängningar på Chris Abbott och Chris Campoli om allt är så fantastiskt?. Spelare som lyfter sexsiffriga belopp per månad måste kunna spela bättre.

Närmast väntar ett dubbelmöte mot Espoo Blues i Champions Hockey League.  Jag gillar den finska hockeyn och tror detta blir ett nyttigt test för HV71. Espoo ligger utanför Helsingfors och har ett imponerande sportscenter där mängder av idrotter på gångavstånd från varandra. Något för Jönköpings kommun att ta lärdom av. Ingen spelare från HV71 har blivit uttagen till landslaget. Detta tycker jag är fel. Jag hade gärna sett Niklas Hansson och Mattias Tedenby där. Jag vill se en tydligare disciplin i försvarsspelet. Då kan HV71 lyfta. Till slut kämpa HV kämpa.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen