Kommun Jönköping

Från systembolag till bibliotek

Från systembolag till bibliotekFrån systembolag till bibliotek bild nr 2

Under tiden som renoveringen äger rum ska biblioteket temporärt flytta in i systembolagets gamla lokaler på Trädgårdsgatan 7.

Under loppet av några månader kommer Jönköpings stadsbibliotek att stängas för renovering då nya, specialdesignade hyllor ska sättas upp. Nya möbler och belysning ska också in i de gamla lokalerna. Även väggarna och golvet ska rustas upp innan portarna kan öppnas pånytt.

Många av böckerna ska flyttas över till den tillfälliga lokalen på Trädgårdsgatan men att flytta över alla är en omöjlighet då böckerna är på tok för många.

Det är i nuläget oklart exakt när renoveringen kommer att vara klar men Karin Waern, sektionschef vid Jönköpings stadsbibliotek, menar på att det kommer vara stängt i början av 2016 och att specifikationer angående tillbakaflytten kommer senare. Hon hänvisar till Jönköpings kommuns hemsida för mer information.

Öppetiderna för biblioteket kommer dock att vara desamma även på Trädgårdsgatan vilka lyder måndagar till fredagar 09.00 ­ 19.00, lördagar och söndagar 11.00 ­ 15.00.

Linn Karlberg

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen