Kultur Jönköping

Juneporten tar del av de fyra elementen

Juneporten tar del av de fyra elementen Juneporten tar del av de fyra elementen  bild nr 2Juneporten tar del av de fyra elementen  bild nr 3Juneporten tar del av de fyra elementen  bild nr 4
Juneporten tar del av de fyra elementen  bild nr 6Juneporten tar del av de fyra elementen  bild nr 7Juneporten tar del av de fyra elementen  bild nr 8

För tredje året i rad ställer June folkhögskola ut sin konst i övergången mellan Juneporten och resecentrum. Temat för utställningen i år är de fyra elementen och den har fått namnet Essentiell.

Utställningen handlar om vad som är viktigt för vår existens och syftar på de fyra elementen eld, luft, jord och vatten.

Fått välja och tolka
Precis som tidigare år,  är utställningen ett samarbete mellan June Folkhögskola, Jönköpings kommun och Stadsbyggnadsvisionen. Eleverna på skolan har själva fått välja och tolka temat och har därefter skapat sin konst. 

Mycket stolt
Magnus Thörewik är en av tre lärare på fotoskolan. Det är endast 16 elever i klassen och han säger att han är väldigt stolt över dem.
– Det är deras första offentliga uppgift och bilderna är i stort format där mycket folk får ta del av dem. Det är en rolig placering, säger han. 

Barn är fascinerade
Till varje bild finns även en bildtext där eleverna har möjlighet att beskriva deras tankegångar för betraktaren. 
När vi står och pratar passerar en förskoleklass. En lärare berättar att barnen är väldigt fascinerade av bilderna. 
– Vi får väldigt många frågor om bilderna som vi inte alltid kan svara på, säger hon och ler.

Julia Löfqvist

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen