Sport Hockey Jönköping

Tung förlust för HV71 mot finska bottenlaget

HV71 förlorar med 3-1 i den viktiga matchen mot Espoo efter riktigt svagt spel. Returen spelas den 10:e november i Kinnarps Arena.

Första Perioden:
Christoffer Törngren i HV71 träffar ramverket två gånger. Espoo tar ledningen med 1-0 genom Jari Sailio tiden var 08.57. I powerplay ökar finländarna på till 2-0 genom  Eero Somervouri framspelad av Korhonen och Jussi Makkonen tiden var 12.45. Eero Somervouri har ett skott i stolpen. Teemu Laine och Mattias Tedenby imponerar som vanligt. Christoffer Törngren riktigt nära men Christian Engstrand i Espoo Blues gör en fin räddning. Dagens domare är Robin Sir och Gordon Schukies. Matchen spelas i Espoo som ligger några mil utanför Helsingfors. Espoo har ett tungt tryck mot målet i HV. Espoo leder med 2-0 rättvist efter första perioden. Hade fler vassare chanser än Jönköpingslaget. Skotten vann HV71 med 11-9.

Andra Perioden:
Jätteläge för Christoffer Törngren. HV71 reducerar till 2-1 genom Simon Önerud framspelad av Teemu Laine tiden var 20.57. Efter ett riktigt snyggt mål av Simon. Mycket kamp i andra perioden samt slarvigt och ostrukturerat. Utvisning för HV71 och Kevin Stenlund. Detta innebär andra powerplayläget för Espoo. Riktigt bra läge för Makkonen. Fredrik Pettersson-Wentzel fick göra en riktig klassräddning.

HV71 klarar dock att freda målet i boxplay. Pitkänen skjuter ett bra skott men Fredrik Pettersson-Wentzel gör en snygg räddning med plockhandsken. Erik Andersson drar på sig en extremt onödig utvisning i anfallszon. Fredrik Pettersson-Wentzel fortsätter agera stabilt i målet. Espoo tar tar ledningen med 3-1 genom Kim Hirschovits i spel fem mot fyra framspelad av  Eero Somervouri och Rantakari tiden var 39.00. Svt:s expert tycker att HV71 och huvudtränaren Johan Lindbom har en hel del att tänka på. Ryan O'Byrne och Makkonen i Espoo har en privat uppgörelse i slutet av andra perioden.

Tredje Perioden:
Erik Christensen inleder piggt i inledningen av tredje perioden. Från högtalaren spelas gamla låten - I wanna be somebody. Espoo gör en gedigen arbetsinsats över hela banan ikväll. Fredrik Pettersson-Wentzel är bäst i HV såhär långt. Jere Karalahti har ett bra samarbete med Axel Eidstedt den här kvällen.  Jussi Makkonen i Espoo drar på sig en utvisning 2 minuter. HV71 spelar slarvigt och hafsigt i powerplay. I slutskedet av utvisningen drar dessutom Erik Christensen i HV71 på sig en utvisning 2 minuter. HV71 förlorar med 3-1 efter en riktigt svag insats den här kvällen.

Fakta

1-0 Jari Sailio utan assist i spel fyra mot fem tiden var 08.57
2-0 Eero Somervouri(Korhonen/Jussi Makkonen) tiden var 12.45
2-1 Simon Önerud(Teemu Laine och Adam Almquist) tiden var 20.57
3-1 Kim Hirschovits( Eero Somervouri och Rantakari) tiden var 39.00
Publik: 3 045
Utv min: Espoo 10 min och HV71 10 min
Skott:22-25
Domare: Robin Sir och Gordon Schukies

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen