Sport Hockey Jönköping

Sist hade vi inte rätt inställning till ”skitjobbet”

 

Det är dags för HC Dalen att studsa tillbaka efter den mindre lyckade insatsen i Tyringe i söndags. Sist hade vi inte rätt inställning till ”skitjobbet”, säger huvudtränaren Pelle Gustafsson. På onsdagskvällen möts tabellens sexa och sjua i Skandiamäklarna Center när Halmstad kommer på besök.

Hallänningarna har, efter en trög start, kommit igång rejält på slutet och skuggar nu tre poäng bakom HC Dalen.

­Vi är revanschsugna efter insatsen vi gjorde mot Tyringe, kommenterar Pelle Gustafsson.

Under seriens inledande tio matcher gjorde HC Dalen 23 mål. På de två senaste har laget gjort tio, varav en majoritet av dessa gjorts av kedjan med David ”Tuppen” Fredriksson, Erik Glimberg och Tor Immo, den så kallade ”Draklinan”.

­Haha, jag vet inte varifrån det namnet kommer, säger ”Tuppen” som är nöjd med säsongsinledningen för honom och hans kedjekamrater.

­Vi har fått det att funka bra i vår kedja, jag och Immo är stora och vinner mycket puck. Glimberg är spelskicklig och ligger ofta rätt i banan och tar mest ansvar defensivt.

Förutom en stor portion spelsinne besitter kedjan en hög arbetskapacitet, något David Fredriksson tror bidrar till framgången. Vi jobbar hårt och fuskar inte, säger han.

Förra säsongen samlade ”Tuppen” ihop 17 poäng på 26 spelade matcher. I år har han redan levererat 15 poäng på 11 matcher.

­Jag har fått vara skadefri i år, nämner han som den främsta orsaken till säsongens poängskörd.

­I fjol blev jag skadad och hade en rätt dålig säsong efter det. Nu känner jag mig i fin form och känner att jag kan bidra på ett bra sätt, men det kan vända fort och det gäller att vara ödmjuk och fortsätta jobba hårt.

Tuppen är fyra
Förutom att ”Tuppen” ligger fyra i Hockeyettan södras poängliga leder han dessutom ligan för skott på mål med sina 59 stycken. Uppenbarligen har jag ju ett riktigt dåligt skott eftersom jag skjuter mest men ändå bara har gjort sex mål, skrattar han.

Angående den kommande matchen mot Halmstad vill ”Tuppen” att laget kommer ut och spelar det spel man ska spela. Komma ut med bra fart, jobba stenhårt över hela banan och inte fuska någonstans.

Henrik Skoglund

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen