Blåljus Jönköping

Polisen höll tyst minut- hedrade den omkomna kollegan

Polisen höll tyst minut- hedrade den omkomna kolleganPolisen höll tyst minut- hedrade den omkomna kollegan bild nr 2Polisen höll tyst minut- hedrade den omkomna kollegan bild nr 3Polisen höll tyst minut- hedrade den omkomna kollegan bild nr 4
Polisen höll tyst minut- hedrade den omkomna kollegan bild nr 6Polisen höll tyst minut- hedrade den omkomna kollegan bild nr 7Polisen höll tyst minut- hedrade den omkomna kollegan bild nr 8Polisen höll tyst minut- hedrade den omkomna kollegan bild nr 9

Klockan 15 på torsdagseftermiddagen samlades de poliser som befann sig i tjänst för att hålla en tyst minut för den poliskollega som omkom efter en biljakt natten till torsdagen.

Poliserna parkerade strax före klockan 15 sina fordon på Vindbron för att hålla en tyst minut för den poliskollega som omkom när hon befann sig i tjänst. 

Jönköpingspolisen parkerade fem polisbilar på led och ställde sig sedan framför varje fordon och höll den tysta och stilla minuten.

David Landén en av poliserna som medverkade under den stillsamma minuten förklarar att de under dagen har talat om händelsen internt. 
- Vi har givetvis talat om det och även tagit upp mer om hur vi ska arbeta med säkerheten. 

Detta har hänt
En kvinnlig polis omkom natten till idag, torsdag och en polis skadades allvarligt när två bilar körde av vägen under en biljakt. Båda bilarna hamnade i Viskasjön strax norr om Fredrika i Västerbottens län. 

Den polis som omkom var hemmahörande i Örnsköldsvik, bekräftar polisen i Örnsköldsvik. 

Vårdas på IVA
Polisen som vårdas på Norrlands universitetssjukhus i Umeå är en kvinnlig polisaspirant som just nu gör sin tjänstgöring i Örnsköldsvik. Enligt Kjerstin Swedberg hos Örnsköldsvikspolisen är tillståndet allvarligt men stabilt. Hon vårdas på Intensivvårdsavdelningen (IVA), men hennes skador är inte livshotande, enligt sjukhuset.

Pågående biljakt
Det var i samband med att en polisbil jagade en personbil som båda bilarna gick av vägen i en kurva på väg 591 och hamnade i Viskasjön. Larmet om olyckan kom strax före klockan fyra.

Biljakten startade i Västernorrlands län. Och det är nu bekräftat att den bil som var inblandad i morgonens biljakt ägs av en företagare. Enligt företagaren var bilen stulen under det senaste dygnen.

Den personen som körde den förföljda bilen är gripen för en rad brott och förd till polishuset i Umeå.  

Enligt Trafikverket var det halt på vägarna i området tidigt på morgonen. 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen