Nöje Jönköping

Martina Almgren med kvartett till Jazzklubben

Martina Almgren med kvartett till Jazzklubben

Trummisen Martina Almgren, ursprungligen från Jönköping men numera med Göteborg som bas, gästspelar med sin kvartett i sin gamla hemstad. 

Hon har lett många projekt inom den svenska jazzvärlden de senaste åren, både som musiker, orkesterledare och kompositör. Martina Almgren komponerar för och leder storbandet O Yeah-Orchestra men spelar oftast i det mindre formatet.

Tillsammans med maken och basisten Owe Almgren har hon sedan många år en kvartett som också har saxofonisten Björn Almgren och pianisten Tommy Kotter som medlemmar. Björn Almgren är känd från Augustifamiljen och Tommy Kotter är Bohuslän Big Bands pianist. Martina & Owe Almgren Quartet har flera cd-skivor bakom sig skriver Jazzklubben i ett pressmeddelande.

Nu senast Lisboa med musik inspirerad av portugisisk folkmusik. Kvartetten har gjort sig känd för sin starkt rytmiska och lyriskt utforskande musik som spränger genregränserna. Inspirationen hämtas från många håll, pop, jazz, folkmusik och hip hop. På torsdag framträder de på Spiras Caféscen.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen