Sport Hockey Norrahammar

Filip Ahl i HC Dalens trupp

När HC Dalen på söndagseftermiddagen tar emot Kristianstads IK på hemmaplan, gör man det med två lån från HV71 i laguppställningen. Joseph Jonsson och Filip Ahl förstärker en skade­ och sjukdomsdrabbad trupp.

Joseph Jonsson, ursprungligen från Boro/Vetlanda, är inne på sin andra säsong i HV71 och har hittills i år hunnit med 13 poäng på lika många matcher för klubbens J20­lag. Dessutom har det blivit två matcher för A­laget i CHL.

­En bra tvåvägscenter, kommenterar HC Dalens huvudtränare Pelle Gustafsson.

I somras NHL­draftade (Ottawa Senators, fjärde rundan) Filip Ahl har haft en lite motig inledning av säsongen. Han inledde den med HV71:s A­lag, men har på senare tid varit utlånad till Asplöven i Hockeyallsvenskan. Än så länge har det inte blivit några poäng från Ahls klubba den här säsongen för de bägge klubbarna, i HV71 J20 har han däremot öst på med 17 poäng på sina nio spelade matcher.

- Jag hoppas att detta kan bli en boost för oss att få in dom i vår trupp, säger Gustafsson.

I och med de bägge herrarnas intåg i truppen kommer HC Dalen att matcha med fyra hela kedjor mot Kristianstad.

- Jag kände mot Halmstad att vi inte orkade spela det spelet vi vill spela eftersom vi var kort om folk i den matchen, säger Gustafsson.

Till söndagens match är också Niclas Frahmer och Timmie Persson tillbaka efter skador. Kristianstads IK ligger på en fjärde plats i tabellen och har siktet inställt på Allettan efter jul.

­Dom är bra och det kommer bli tufft motstånd för oss. Men det känns bra och jag hoppas på en bra match, avslutar Pelle Gustafsson.

Henrik Skoglund

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen