Sport Fotboll Jönköping

Uppstartsmöte för Jönköpings Spartans Damer

Uppstartsmöte för Jönköpings Spartans DamerUppstartsmöte för Jönköpings Spartans Damer bild nr 2Uppstartsmöte för Jönköpings Spartans Damer bild nr 3Uppstartsmöte för Jönköpings Spartans Damer bild nr 4
Uppstartsmöte för Jönköpings Spartans Damer bild nr 6Uppstartsmöte för Jönköpings Spartans Damer bild nr 7Uppstartsmöte för Jönköpings Spartans Damer bild nr 8Uppstartsmöte för Jönköpings Spartans Damer bild nr 9
Uppstartsmöte för Jönköpings Spartans Damer bild nr 11Uppstartsmöte för Jönköpings Spartans Damer bild nr 12Uppstartsmöte för Jönköpings Spartans Damer bild nr 13Uppstartsmöte för Jönköpings Spartans Damer bild nr 14

Och bar efter en månad fick Hilda ihop omkring 15 tjejer i träning. Man hade i augusti en träningsmatch mot U15- killarna, vilket gav mersmak hos tjejerna. 

Idag hade man ett "Uppstartsmöte" för att hitta nya tjejer samt att ta ställning till om man ska spela i seriespelet 2016. Det kom cirka sex nya tjejer som verkade sugna på att spela amerikansk fotboll med Jönköpings Spartans.
Fredrik Bengtsson, coach för damerna säger att man önskar få in ca 35 tjejer som en ultimat antal spelare för ett seriespel.
Idag fick man sex-sju nya intresserade, vilket skulle vara helt tillräckligt ihop med tidigare tjejer för att starta en trupp i seriespelet -16.

Man söker fortfarande tjejer för utökad trupp, med olika spelpositioner.
amerikans fotboll innebär att man spelar på en viss position, antingen olika typer av försvarsspel, bolltagare, kastare eller att springa för touchdown.
Det riktigt fina med sportenl är att alla ha en plats i laget, alla oavsett hur man ser ut eller vem man är. Är du liten och snabb, tung och stadig/stark eller lång så spelar det ingen roll, det som spelar roll är att du vill spela för laget.

Jönköping Amerikansk Fotbollförening grundades 2013 med syftet att sprida kunskap om och öka intresset för amerikansk fotboll i Jönköpingsområdet.
Idag är man drygt 70 aktiva ungdomar fördelade över fyra lag, U19, U15, U13 och cheerleading. Just cheerleading är nytt för 2015 och vi har idag ett 15- tal tjejer som tränar två gånger i veckan.

Denna uppstartskväll ville man ta reda på om man ska starta ett damlag i Svenska serien (endast 1 serie för damer) eller man skulle vänta en säsong och bara spela träningsmatcher. 

Efter diskusioner för och emot seriespel, enades de tjejer som slutit upp på mötet om att de ska spela i Svenska serien säsongen 2016. Detta innebär då att man måste söka licens på alla tjejer, vilket drar med sig en kostnad för klubben. Där kommer också kostnader för resor, för domare och planhyror. Denna kostnad har föreningens styrelse ställt sig bakom om tjejerna vill spela. 

Nu måste arbetet starta att fånga upp sponsorer, vilket man trodde skulle bli lättare om man spelade i förbundserien, med de bästa lagen i Sverige som kommer till Jönköping. Det kommer även bli viktigt, tyckte Fredrik Bengtsson att få media till matcherna, att genom media få ut vad am fotboll är.
Fredrik hade ett bra uttryck, amerikansk fotboll är det gröna gräsets schack.
En annan sak som Fredrik vill trycka på när man nu bestämt sig för seriespel, är att det kan vara lättare att rekrytera spelare till laget.

Fösta träningen gör man tisdagen den 16 november i Idrottshusets A- hall, då är alla som vill komma välkomna. Man startar väldigt enkelt med bastekniker som, att fånga bollen, springa rätt i sin position, så tacklingarna får vänta ett tag. De tjejer som varit med ett tag får vara typ mentor till de nya spelarna.

PeaX Svensson

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen