Nöje Jönköping

Supervärvning till Coverfestivalen

Supervärvning till Coverfestivalen

Den 29 januari drar Coverfestivalen i Jönköping igång igen, och i år är det inga mindre än det brittiska bandet Katarina and The Waves som kommer att vara huvudakten.

Coverfestivalen växer för varje år och är mycket omtyckt bland Jönköpingsborna. Som vanligt arrangeras engagemanget på Harrys, Sliver och Red och mängder av debutband kommer att uppträda under festivalen och det är många olika musikstilar som finns på menyn.

Festivalen arrangeras av Mattias Höijer, Peter Böhme och Jon Espeset, och nu har de lyckats med denna supervärvning av Katrina and the Waves. Bandet är mest känd för sina dunderhittar som ”Walking on Sunshine” från 1985 och ”Love Shine a Light” från Melodifestivalen 1997. Frontfiguren och gitarristen Katrina Leskanich lämnade bandet 1999 men nu kommer hela bandet återförenat till Jönköping.

På festivalen kommer det finnas 3 scener och Jönköpings lokala musikelit är bokade för evenemanget. Övriga artister som kommer att uppträda avslöjas allteftersom fram till jul. Förköpsbiljetterna har redan släppts.

Julia Löfquist

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen