Sport Wolley Habo

Habo Wolley träffade Idrottsminister Gabriel Wikström

Jan-Anders Haag, Gabriel Wikström & Jens Ottosson fick Habo Wolley besök av Sveriges folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström. Det var ett trevligt möte med fokus på integrationsarbete genom idrott.

Med på mötet var även bland annat Marcus Eskdahl, David Svensson och Thomas Gustavsson från Socialdemokraterna i regionen och i kommunen. Habo Wolley representerades av ordförande Jan-Anders Haag och styrelseledamot Jens Ottosson.

Habo Wolley berättade om föreningens utveckling de senaste fyra åren. Det är en häftig resa vi är inne i då vi på fyra år har gått från 80 till 400 aktiva medlemmar, från 10 till 60 vuxna tränare på ungdomssidan och utöver detta mer än 30 Unga ledare. Grunden för utvecklingen är att vi har gått från att vara en elitförening med ungdomsverksamhet till att vara en barn- & ungdomsförening med elitverksamhet skriver Habo Wolley i sitt nyhetsbrev.

Efter denna inledning gick vi sedan gå in på vårt nystartade integrationsprojekt för nyanlända flyktingar. Integrationsprojektet är ett idrottsprojekt och inte ett volleybollprojekt och vi hoppas att alla krafter i Habo kommer att samverka för att detta ska bli så bra som möjligt. Alla nyanlända som kommer nu är en utmaning, men ger också nya möjligheter.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen