Sport Hockey Norrahammar

Inför Troja-Dalen: Det blir en riktig utmaning för oss

På söndag är det dags för ny bortamatch för HC Dalens vidkommande, då man gästar klassikerklubben Troja/Ljungby och deras ombyggda hemmahall, Ljungby Arena.

Troja satsar mot Hockeyallsvenskan och hittills har man gjort det bra i jakten på första steget dit, Allettan. Endast två förluster har det blivit på de hittills 17 spelade matcherna och man är också snåla på att släppa till mål bakåt, bara 28 gånger har pucken hittat in i Trojas nät.

HC Dalens huvudtränare, Pelle Gustafsson, är medveten om söndagens tuffa motstånd. Det blir en riktig utmaning för oss, säger han och fortsätter.

­Det är ju ett av topplagen vi möter, men vi åker dit och försöker göra en bra match. Pelle Gustafsson vill se att hans lag tar med sig spelet man hade i den första perioden mot Vimmerby till Ljungby. Då spelade Dalen tajt, disciplinerat och lät inte motståndarna komma till farliga lägen.

­Nu höll det inte hela vägen mot Vimmerby, säger Gustafsson. Men vi kommer till stora delar försöka hålla oss till det spelet vi hade i första perioden mot dom.

Dalens lag blir i stort sett detsamma som mot Vimmerby. Dock utgår Niclas Frahmer, han ersätts av William Dimberg. Vem som vaktar målet är i skrivandets stund oklart.

Henrik Skoglund

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen