Affärer Affärsnyheter Jönköping

Combitech tecknar avsiktsförklaring med brasilianska Akaer

Combitech, ett dotterbolag till försvars- och säkerhetsföretaget Saab AB, har tecknat en avsiktsförklaring om fördjupat samarbete med det brasilianska Akaer.

Syftet med avsiktsförklaringen är att bredda och fördjupa samarbetet mellan de två företagen. Avtalet beskriver inriktningen på det tekniska samarbetet och pekar ut två huvudsakliga områden – Cyber Security och mjukvaruutveckling.

- Detta är ett viktigt steg för Akaer och är en del av vår tillväxt- och diversifieringsstrategi. De två företagen kompletterar varandra och tillsammans kan vi skapa flera affärsmöjligheter än på egen hand, säger Cesar A. T. Silva, grundare och VD för Akaer i ett pressmeddelande.

- Vi ser fram emot att fördjupa samarbetet med Akaer. Avtalet möjliggör för oss att bättre kunna stötta våra nordiska kunder med närvaro i Brasilien och är också ett viktigt steg i vår fortsatta internationalisering, säger Hans Torin, tf VD på Combitech.

Avsiktsförklaringen undertecknades på Akaers huvudkontor i São José dos Campos-SP-Brazil och på Combitechs huvudkontor i Linköping av företagens vd:ar.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen