Sport Hockey

Det finns bara en väg HV71 100 procent hårt arbete

Det blev en ny i matchen mellan HV71 och Modo nämligen Ryan O´Byrne som förmodligen blir han borta några veckor. Skall HV71 lyfta måste skärpan i passningarna utökas. "Skitjobbet" måste göras i varje byte.
 
Det finns bara en väg framåt och det är hårt arbete. Det kommer aldrig finnas några genvägar till framgång. Framgång kommer endast när alla ger allt för varandra i varje match och träning. Ja, det var ett steg framåt i matcherna mot Brynäs och Modo. Modo var inte tillräckligt bra i lördags. De borde kunna få ut betydligt mer av den truppen. En personlig favorit är dock Per-Åge Skröder som alltid ger allt och vill mycket. Kul för Martin Thörnberg att få göra ett "skitmål" detta var viktigt för självförtroendet. 
 
Betydligt tuffare motstånd
Den här veckan väntar betydligt tuffare motstånd. Skellefteå väntar närmast och ska HV71 vinna den matchen krävs ett effektivare passningsspel. Chris Abbott visade tydligt med sitt tal på träningen att det viktiga nu är att ge 100 procent i varje enskilt byte. Denna inställning krävs av samtliga spelare för att det ska bli 3 poäng mot Skellefteå. Skellefteå har vunnit flera SM-guld mycket på grund av de har haft en tydlig spelidé. Ingenting sker av en slump. Jag har alltid imponerats av Bert Robertsson och Hans Wallson. De är föredömliga ledare att se upp till.
 
Fredrik Olausson och Andreas Johansson var tillbaka i Kinnarps Arena. De har ett enda fokus och det är att Modo ska bli ett bättre ishockeylag. De ville inte prata om det som hände i våras. Matchen i lördag gav dock många frågetecken för duon. Andreas och Fredrik måste göra ett jättejobb om de ska bli slutspel framåt vårkanten för laget.
 
Den här veckan spelar även HV71 ett viktigt back to back möte med Färjestads BK. Ett Färjestad som jag tror kan spela betydligt bättre än vad de gjort hittils. Men var så säkra på att de kommer igång lagom till slutspelet. Hela HV71:s organisation bör lyssna på Chris Abbott då ökar chanserna till en trevlig vår!
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen