Kommun Jönköping

Inga höjda elnätspriser 2016 för Jönköping Energi

Jönköping Energi Nät har beslutat att inte höja elnätsavgifterna för 2016.  – Det är alltid extra roligt att kunna ge positiva besked säger Sven-Olof Johansson, affärsområdeschef Jönköping Energi Nät.

Under 2014 ökade elnätpriserna i Sverige i snitt med 2,4 procent och i år 2,9 procent enligt Nils Holgersson-undersökningen. I denna undersökning använder man sig av en och samma bostadsfastighet och flyttar runt detta i landets samtliga kommuner för att jämföra kostnaderna.

– Tack vare effektiviseringar och smarta investeringar kan vi fortsätta hålla en låg elnätsavgift. Tittar man nationellt har vi placerat oss kring de tio bästa i flera år och vi har lägst elnätspriser i länet, vilket vi förstås är stolta över, säger Sven-Olof i ett pressmeddelande.

Fakta

Om Jönköping Energi Nät

Jönköping Energi Nät ansvarar för att leverera elen tryggt och säkert inom vårt nätområde. För detta betalar alla en så kallad elnätsavgift. Avgiften bestäms av hur mycket el som används och hur stor effekt man behöver. Verksamheten är en monopolverksamhet under tillsyn av Energimarknadsinspektionen. De granskar vår nätverksamhet, våra avgifter och vår leveranssäkerhet.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen