Sport Handboll Jönköping

PYLLEN: Ett kämpande Hallby åkte på sin första förlust!

PYLLEN: Ett kämpande Hallby åkte på sin första förlust!PYLLEN: Ett kämpande Hallby åkte på sin första förlust! bild nr 2PYLLEN: Ett kämpande Hallby åkte på sin första förlust! bild nr 3PYLLEN: Ett kämpande Hallby åkte på sin första förlust! bild nr 4
PYLLEN: Ett kämpande Hallby åkte på sin första förlust! bild nr 6PYLLEN: Ett kämpande Hallby åkte på sin första förlust! bild nr 7PYLLEN: Ett kämpande Hallby åkte på sin första förlust! bild nr 8PYLLEN: Ett kämpande Hallby åkte på sin första förlust! bild nr 9
PYLLEN: Ett kämpande Hallby åkte på sin första förlust! bild nr 11PYLLEN: Ett kämpande Hallby åkte på sin första förlust! bild nr 12PYLLEN: Ett kämpande Hallby åkte på sin första förlust! bild nr 13PYLLEN: Ett kämpande Hallby åkte på sin första förlust! bild nr 14
PYLLEN: Ett kämpande Hallby åkte på sin första förlust! bild nr 16PYLLEN: Ett kämpande Hallby åkte på sin första förlust! bild nr 17

Ett Sävehof som får anses som seriens bästa lag tillsammans med Hallby och Kungälvs HK, det blev en knapp förlust, men Hallbytjejerna kämpade bra och var väldigt nära i andra halvlek att ta hem segern!

Hallby stod inte riktigt att känna igen i första halvleken, ingen fart , dåliga avslut och hafsigt spel kännetecknade halvleken och låg under med 13-10, det fortsatte likadant i början på andra halvlek och tjejerna låg under med som mest med 17-11, då tog Hallby time out och gjorde en tvåpunkt, d.v.s man punktmarkerade två Sävehofsspelare och genast gav det resultat och Hallby kunde både reducera och kvittera och var ikapp 18-18, Hallby hade där bollen men missade ett friläge att ta ledningen och Sävehof kunde sedan göra två mål för att sedan hålla undan och vinna med till slut 22-25!

Det var Hallbys första förlust för säsongen, men Hallbytjejerna ska inte skämmas för sin insats, en mindre bra första halvlek, där tjejerna inte riktigt va på tå, lite spända och slarviga i sitt spel, följdes av en betydligt bättre andra halvlek, där t.o.m Hallby med lite tur hade kunnat ta hem segern, det var väldigt jämt ända tills det var 3 minuter kvar och Hallby slarvade i anfall er och gav bort bollen lite lättvindigt!
Hallby ska ha heder för sin insats och fortsätter man så här så kan man vara med och kriga om seriesegern framåt vägkanten!

Hallbys andra halvlek gav mersmak, betydligt högre tempo och en annan inställning än i första halvleken gjorde att matchen fick ett högre underhållningsvärde än första halvleken som som riktigt dålig!

Hallbyspelare som utmärkte sig var som i tidigare matcher Sofie Andersson även om hon inte riktigt kom upp i den klass hon visat tidigare. Vidare Micaela Almqvist andra halvlek som var riktigt bra, nästan 100 % i sina avslut från kanten! Frida Högrells andra halvlek är värt ett omnämnande!  Genomgående bästa Hallbyspelare var Hanna Tolstrup, dom som också välförtjänt fick pris som bästa Hallbyspelare, kvick, snabb, bra speluppfattning och ett fint skott känneteckna henne!
Glöm detta nu och ta lärdom av dagens match, så tror jag vi få se ett taggat Hallby framöver, jag tror Hallbytjejerna vill ja en snabb revansch för dagens nederlag mot Sävehof!

Pyllen

Matchfakta

Matchfakta:
Full tid 22-25
Halvtid 10-13
Målskyttar för Hallby:
Micaela Almqvist 6 mål
Hanna Tolstrup
5 mål
Frida Högrell
4 mål
Madeleine Schlosser
3 mål
Emma Lövgren
2 mål
Kicki Iveljic
1 mål
Maria Boström
1 mål
Publik ca 300 personer

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen