Sport Hockey Jönköping

Tung förlust för HV71 mot bottenlaget

Tung förlust för HV71 mot bottenlaget

Första Perioden:
Rögle inleder klart bäst och skapar en hel del lägen. HV71 drar på sig en utvisning genom Axel Eidstedt 2 minuter. Rögle får ett bra tryck i powerplay. Rögle tar ledningen med 1-0 genom Ivan Baranka efter ett riktigt fint anfall framspelad av den eleganta backen Dominik Granak. Christopher Liljewall och Axel Eidstedt har en riktigt tuff uppgörelse som slutar i utvisningsbåset för båda. Dominik Granak visar varför han är en av SHL:s bästa backar.

HV71 får möjlighet att spela fyra mot tre. HV71 kvitterar till 1-1 i powerplay genom Martin Thörnberg framspelad av Chris Abbott och Adam Almquist tiden var 14.02. Riktigt nära 2-1 för Rögle efter en fantastisk framspelning av Jordan Smotherman men skottet går precis utanför. Rögle tar ledningen med 2-1 genom Sebastian Wännström som står rätt placerad framför mål. Oscar Sundh är resolut och ordnar fram en utvisning för Daniel Sylwander i Rögle. Rögle leder efter första perioden med 2-1 detta var fullt rättvist.

Andra Perioden:
Rögle försvarar sig bra i boxplay i inledningen av perioden. Mattias Tedenby drar på sig en 2 minuters utvisning för tripping. Axel Eidstedt träffar Jordan Smotherman med en klubba och blir en ny utvisning för HV. HV fortsätter med ovanan att dra på sig onödiga utvisningar den här gången på Jere Karalahti 2 minuter.

Rögle ökar på ledningen till 3-1 efter ett kanonskott av Sebastian Wännström framspelad av Patrik Cehlin efter 35.25. Rögle ökar på sin ledning till 4-1 genom Christopher Liljewall framspelad av Patrik Cehlin. HV71 har tydliga problem mot bottenlaget. En av få ljusglimtar är Kristofer Berglund som försöker gång på gång att spräcka sin egen målnolla. Rögle leder med 4-1 efter två perioder. Skotten i andra vinner Rögle med 16-8.

Tredje Perioden:
HV71 reducerar till 4-2 genom Oscar Sundh framspelad av Chris Campoli och Martin Thörnberg tiden var 43.40. Mattias Tedenby hade en egen uppvisning i Rögles zon men Oscar Dansk räddar. HV71 har flyttat upp spelet betydligt i den tredje perioden. Axel Eidstedt får ett jätteläge men skottet går en liten bit över. Patrik Cehlin visar prov på fina dribblingstakter men Fredrik Pettersson-Wentzel räddar.

Rögle börjar skapa lite mer lägen igen. HV71 reducerar till 4-3 genom Filip Sandberg framspelad av Chris Campoli och Anton Bengtsson. HV ska ha en eloge för att de lyfter upp spelet och sätter hög press på Rögle. HV71 väljer att ta en timeout med 1.03 kvar av tredje perioden.

Jordan Smotherman avgör matchen med sitt 5-3 mål. Som helhet gör HV71 en riktigt svag insats den här kvällen i Ängelholm. Dock ett litet plus för tredje perioden. - Det förtjänar vi sa Rögles tränare Anders Eldebrink efter segermatchen till Cmore.

Fakta

1-0 (04.19) Ivan Baranka(Dominik Granak och Christopher Liljewall)
1-1 (14.03) Martin Thörnberg( Chris Abbott och Adam Almquist)
2-1 (16.20) Sebastian Wännström(Kevin Marshall och Filip Karlsson)
3-1 (35.25) Sebastian Wännström( Patrik Cehlin)
4-1 (37.28) Christopher Liljewall(Patrik Cehlin)
4-2 (43.41) Oscar Sundh(Chris Campoli och Martin Thörnberg)
4-3 (54.35) Filip Sandberg( Chris Campoli och Anton Bengtsson)
5-3 (59.36) Jordan Smotherman( Jack Connolly)
Skott: 44-26
Utv: Rögle 12 min och HV 12 min
Domare: Mikael Holm och Mikael Andersson
Publik: 3 941
Källa: SVT

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen