Nöje Jönköping

Monday Kills firade nytt album med releasefesten

Monday Kills firade nytt album med releasefestenMonday Kills firade nytt album med releasefesten bild nr 2Monday Kills firade nytt album med releasefesten bild nr 3Monday Kills firade nytt album med releasefesten bild nr 4
Monday Kills firade nytt album med releasefesten bild nr 6Monday Kills firade nytt album med releasefesten bild nr 7Monday Kills firade nytt album med releasefesten bild nr 8Monday Kills firade nytt album med releasefesten bild nr 9

I fredags hölls release-festen för Jönköpingsbandet Monday Kills på Sofiehof Underjord. Det är gruppens andra album, som heter ”Like, Whatever”.

Representerar hela bandet

Det som skiljer det nya albumet från det första är även att bandet har tillsammans skapat albumet, alla från bandet har bidragit till text och musik.
- ”Like, Whatever” representerar alltså hela bandet, säger Arvid Öhrn, trummisen i Monday Kills.
 Alla i bandet håller med om att de har utvecklats, de har till och med skrivit en låt på svenska, något som skulle vara otänkbart för några år sedan.
– Vi ville testa på nya saker, säger Eric Lindkvist, basist i bandet.

Snäppet poppigare
 Men albumet skiljer sig även innehållsmässigt. Jönköpings-bandet har gått från den tidigare skatepunken till att spela ”snäppet poppigare”, som Eric Lindkvist uttryckte sig.
 Bandets favoritlåtar på albumet är ”I Like It Rough”, som även har släppt som musikvideo, ”Sucker”, ”Drive”, och den svenska låten ”Tidsmaskin”.
– De låtarna är vi, säger Eric Lindkvist och ler stolt.

Hur skulle ni beskriva ”Like, Whatever” med ett ord?
– Välproducerat, svarar sångare Erik Brolin med stor säkerhet.
– Modernt, tycker Gitarristen Erik Lago.
– Poppigt, menar Arvid Öhrn.
– Mångsidigt, svarar Eric Lindkvist efter en stunds betänketid.
”Like, Whatever” släpptes den 1:a december i år.

Julia Löfquist

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen