Länet Polis Vaggeryd

Åklagaren: "Han är anhållen på sannolika skäl för mordförsök"

Åklagaren: "Han är anhållen på sannolika skäl för mordförsök"

Under måndagsmorgonen greps en man på 85 år misstänkt för mordförsök. Bostaden har under dagen varit avspärrad för teknisk undersökning och polisen har haft en stor styrka på plats hela tiden. Åklagaren har kunnat bekräfta att mannen är anhållen misstänkt för mordförsök. 

Händelsen där den 85-årige mannen ska ha misshandlat sin hustru med tillhygge och försökt döda henne inträffade i ett område bostadsområde i Vaggeryd.
Fastigheten ska vara bra anpassad till äldre då den har bland annat hiss och dörröppnare.

Bostaden är avspärrad för teknisk undersökning och under dagen har de boende sett poliser komma och gå.

Senare under dagen beslutade åklagaren att den 85-årige mannen skulle anhållas för mordförsök, något som Jmini skrev tidigare under eftermiddagen. 

- Mannen nu är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Han är hörd av polisen idag på förmiddagen, i övrigt kan jag inte kommentera fallet ytterligare i nuläget, säger åklagare Klas Hellgren på Tingsrätten i Jönköping.

 

 

Fakta

Vad innebär sannolika skäl?
Sannolika skäl är den näst högsta graden av misstanke vid anhållande och häktning. Att det finns sannolika skäl för att den misstänkte har begått brottet är i regel ett villkor för att personen ska kunna häktas.

De svenska misstankegraderna
Det finns fyra olika misstankegrader i Sverige när ett brott har begåtts.
kan misstänkas
skäligen misstänkt
på sannolika skäl misstänkt
tillräckliga skäl för åtal

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen