Länet Kommun Värnamo

Nötförbud införs i Värnamo kommun

Från och med 1 januari 2016 införs totalt nötförbud i all verksamhet som tillhör Barn- och utbildningsförvaltningen i Värnamo kommun.

Många barn och ungdomar är allergiska mot nötter och man ser att antalet ökat över tid. En person som är svårt allergisk mot nötter kan få en livshotande allergichock som utan behandling kan leda till syrebrist och hjärtstopp på relativt kort tid.

För att öka tryggheten och minska risken för olyckstillbud till följd av allergiska reaktioner av nötter har barn- och utbildningsnämnden, från och med 1 januari 2016, infört ett generellt förbud mot nötter i all verksamhet som tillhör Barn- och utbildningsförvaltningen i Värnamo kommun skriver Värnamo kommun.

 

Fakta

Förbudet gäller jordnöt, hasselnöt, valnöt, paranöt, cashew, pekannöt och pistagenöt samt mandel och sesamfrön. Produkter där ovanstående nötter anges i innehållsdeklarationen omfattas av förbudet. Produkter märkta med ”kan innehålla spår av nötter” omfattas inte av förbudet.

Förbudet gäller alla dagar och alla tider i samtliga av barn- och utbildningsförvaltningens verksamheter. Förbudet gäller således även vid utflykter, medhavd lunch och kvällsaktiviteter så som skoldisko, föräldramöten och personalsammankomster.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen