Sverige

Tullverket beslagtog över 5 kilo narkotikaklassade läkemedel

Tullverket beslagtog över 5 kilo narkotikaklassade läkemedelTullverket beslagtog över 5 kilo narkotikaklassade läkemedel bild nr 2

I oktober i år gjorde Tullverket ett stort beslag av narkotikaklassade läkemedel i en postförsändelse vid Arlanda flygplats och en förundersökning inleddes. I dag inleds rättegången mot två personer vid Attunda tingsrätt. Brottsmisstanken är grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott.

Det var i mitten av oktober som tulltjänstemännen på Arlanda upptäckte 5 038 gram, det vill säga motsvarande cirka 86 000 tabletter narkotikaklassade läkemedel i en postförsändelse.

Vid en husrannsakan i de åtalades gemensamma bostad och i ett tillhörande förråd påträffades ytterligare 903,32 gram Tramadol och 445,75 gram Modafinil, som båda är narkotikaklassade . Dessutom upptäcktes förpackningsmaterial, hjälpmedel för kapseltillverkning, etiketter med mera.

Narkotikan misstänks vara ett led i en verksamhet som har bedrivits i större omfattning. I ärendet har bland annat krypterade datorer, kontoutdrag med transaktionshistorik som visar ut- och inflöde av kontanter och även en pistol beslagtagits.

Värdet av de narkotikaklassade läkemedlen i missbrukarledet uppskattas till cirka 650 000 kronor.

Under 2014 beslagtog Tullverket totalt 97,8 kilo narkotikaklassade läkemedel. Året dessförinnan beslagtogs 59 kilo.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen