Jönköping University Jönköping

Livsstilspriset till Jönköpingsstudentkår

JLN, Jönköpings Läns Nykterhetsförbund, delar årligen ut ett Livsstilspris.

Livsstilspriset delas ut till någon person eller organisation som gjort något utöver det vanliga i länet. Prissumman är 10.000 kronor. Något som gör Sverige lite bättre.

Jönköping Studentkår får 2015 års Livsstilspris för sitt goda arbete med Insparken och Akademin, studenternas egen natt-club. Livsstilspriset delas ut med följande motiveringen :

Insparken:

Jönköpings studentkår har aktivt arbetat för en sundare inställning till alkoholen bland studenter i Jönköping. Man har noggrant bedrivit alkohol- och drogförebyggande arbete, och utbildar grundligt samtliga insparksfaddrar, samt samverkar med stadens olika myndigheter.

Detta har bland annat lett till:

• En tryggare inspark

• Insparken är ett IQ projekt

• Årets inspark hade inte ett enda polisärende

Akademin:

För att minska berusningsdrickande har Akademin valt att servera gratis läsk och vatten till alla besökare, i obegränsad mängd. Dessutom utbildar man samtliga i personalen i ansvarsfull alkoholservering.

Detta har lett till:

• Ökad ordning på klubben

• Akademin är numera ett IQ projekt

 

Fakta

Fakta: Vad är ett IQ-projekt?

Ett IQ-projekt - en smart aktivitet som förebygger alkoholens skadeverkningar.

Varje IQ-projekt är en konkret och genomförd aktivitet som syftar till att förebygga eller begränsa alkohol. IQ är ett fristående dotterbolag till Systembolaget AB och startade i maj 2005.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen