Kommun

TE-elev på ED framgångsrik i IT-tävling

TE-elev på ED framgångsrik i IT-tävling

I kategorin ”Senior” (för gymnasiet) deltog hela 650 deltagare från olika orter i Sverige. Maxpoäng i IT-tävlingen var 180 poäng och flera av ED:s TE-elever nådde resultat över 152 poäng. ED-eleven Anton Andrésen nådde det tredje bästa resultatet i hela Sverige i tävlingen med sina 168 poäng skriver Erik Dahlbergsgymnasiet i ett pressmeddelande.

Ytterligare ED-elever placerade sig som femma och sexa. På ED ingår tävlingen som ett inslag i undervisningen i en programmeringskurs. Detta för att stärka det logiska tänkandet och för att få ett fördjupat resonemang kring datalogiska algoritmer, såsom för sökning och sortering, samtidigt som vi får in ett spännande tävlingsmoment.

Fakta

”Databävern” är en tävling i datalogiskt tänkande för barn och unga i åk 2-9 samt gymnasiet. Tävlingens mål är att på ett lekfullt sätt låta barn och unga bekanta sig med programmering, logiskt tänkande och problemlösning. ”Databävern” hålls årligen i november i ungefär tjugo länder runt om i världen med länder från stora delar av Europa, delar av Nordamerika och Asien.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen