Rotary gör julbesök på boenden för ensamkommande flyktingbarn

Rotary gör julbesök på boenden för ensamkommande flyktingbarnRotary gör julbesök på boenden för ensamkommande flyktingbarn bild nr 2Rotary gör julbesök på boenden för ensamkommande flyktingbarn bild nr 3

Rotary bjuder på fika och julklappar för 35 000 kronor

De lokala Rotary-klubbarna, med den nystartade Rotaractklubben Rotaract Jönköping i spetsen, samordnar sig inför julen och ger bidrag till behövande barn. Tidigare i veckan

besöktes boenden för ensamkommande flyktingbarn där klubbarna bjöd på fika och delade ut julklappar. De kommer även att ge ett bidrag till Secret Santa.

I början av veckan besökte representanter från Jönköpings flera Rotary-klubbar tillsammans med nystartade Rotaractklubben Rotaract Jönköping flertalet boenden för ensamkommande flyktingbarn där de bjöd på julfika och delade ut julklappar i form av biobiljetter.

-Det har funnits önskemål om att vi inte bara ska ge julklappar utan även göra besök på boendena, möta barnen och ha en trevlig stund tillsammans och det blev verkligen lyckat, säger Tanja Lundberg, president Rotaract Jönköping.

Dessutom har man valt att skänka pengar till organisationen Secret Santa som ger julklappar till barn i familjer som lever under ekonomiskt svåra förhållanden. Sammanlagt skänker Rotary-klubbarna julfika och julklappar för 35 0000 kronor.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen