Sport Innebandy

JIK kämpade tappert

JIK kämpade tappertJIK kämpade tappert bild nr 2JIK kämpade tappert bild nr 3JIK kämpade tappert bild nr 4
JIK kämpade tappert bild nr 6JIK kämpade tappert bild nr 7JIK kämpade tappert bild nr 8JIK kämpade tappert bild nr 9
JIK kämpade tappert bild nr 11JIK kämpade tappert bild nr 12JIK kämpade tappert bild nr 13JIK kämpade tappert bild nr 14
JIK kämpade tappert bild nr 16JIK kämpade tappert bild nr 17JIK kämpade tappert bild nr 18

JIK:s assisterande tränare James Hamrin klev in som huvudtränare efter att klubben och tidigare huvudtränaren Andreas Runnö valt att gå skilda vägar.

Matchen mot Endre var en av säsongens bästa även om man förlorade med 1-4.

– Det är alltid tungt att förlora. Speciellt i slutet när vi var på väg att göra förändringar vid 1-3 och var lite på gång. Då gjorde de 4-1. Det tog lite musten men annars är jag jättenöjd med laget, det är trots allt ett av Sveriges bästa lag som vi har mött, säger James Hamrin.

Jönköpings IK visade direkt i första perioden att man skulle sälja sig dyrt. Man stod emot bra med bra försvarsspel och sporadiska kontringsanfall. Endre kändes visserligen bättre men JIK spelade smart. Dock var man stundtals slarviga och tappade boll lite för lätt.
Det tog ändå till 17.59 innan matchens första mål kom. Nyblivna världsmästaren Anna Jacobsson tryckte dit 0-1 och gjorde sitt 449 mål i högsta ligan. Hon skrev därmed in sig i innebandyhistorien som meste målskytt i Superligan.

Andra perioden spelade JIK riktigt bra och man hade bud på flera mål. Endre hade svårt att få sitt spel att fungera och man tog en timeout redan efter 11.43. Då blev det betydligt bättre fart på Endre-spelarna och 16.06 utökade man sin ledning till 0-2.
JIK fortsatte att kämpa tappert och man fick belöning för sitt hårda slit när Viktoria Hornbrink satte dit reduceringen med knappt 30 sekunder kvar. Inte orättvist alls.
– Andra perioden var den bästa. Vi bestämde oss för att hålla upp energinivån och framförallt ge varandra energi, att släppa allt negativt. Sedan när vi får lugnet i spelet så får vi också fantastiska kombinationer framåt. Vi hade jättevassa lägen, säger Hamrin. 

Ni fick ihop försvaret bra i dag. Var det hemligheten i dag?
– Det är egentligen ingen hemlighet. Vi har kört det här försvaret hela säsongen men när alla är på tårna och på hugget och vi sätter försvaret så får vi också chanserna framåt.

Tredje perioden märktes det att topplaget Endre är det bättre laget och JIK orkade inte riktigt stå emot. Man släpper in både 1-3 och 1-4.
– Jag tyckte att vi fick Endre lite dit vi ville i den här matchen. De tog en tidig timeout i andra och då är man inte nöjd med spelet. Målet var att inte släppa igenom skotten. Vi gjorde det fantastiskt bra men allt bottnar egentligen i att vi hade en positiv inställning. Jag vågar nog säga att det är en av de bästa matcherna den här säsongen.

Hur känns det för din egen del, första gången som huvudtränare i SSL?
– Det var ett tag sedan jag var huvudtränare. Det var när JIK spelade i division 2 och i ettan. Det är lite speciellt men man växer in i det. Jag har varit med så pass länge så jag har hyfsat koll på det.

Hur känns det inför fortsättningen efter den här matchen?
– Jag sa till tjejerna att det gäller att titta i backspegeln från den här matchen, att ta med sig den energin och allt det vi gjorde bra i den här matchen. Har vi det i de andra matcherna så är jag övertygad att poängen kommer.

 

Éric Moreau

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen