Sport Mountainbike Jönköping

Startar cylelutmaning runt Vättern

Startar cylelutmaning runt Vättern

Cykelnörden Erik Abrahamsson från Huskvarna har varit aktiv i en massa år i IKHP, f.f.a downhills, som han förövrigt startade. Nu driver han EM i mountainbike 2016 och cykelutmaningen runt Vättern. 

 

Utmaningen runt Vättern är en del för att få upp ögonen på beslutsfattarna för att ha med cykeln i sin stadsplanering.

Kan cykla på vintern
Utmaningen runt Vättern fick Erik ihop med två andra cykel-kompisar, Mattias Karlsson från Borås och Johan Bodqvist.
- Alla åker ju inte skidor och många cyklar, som inte har upptäckt hur fint det kan vara att cykla vintertid, kanske inte nu när det är blött och jäkligt väder men när det är snö är det fantastiskt, säger Erik.
- Vi ville slå ett slag för, att cykla på vintern. Det finns ju ingen lagtext som säger att man inte får cykla på vägarna även på vintern, fortsätter han med att säga. 
Utmaningen runt Vättern, blir en liten manifestation att man faktiskt får cykla på vintern.

Second breakfast
Utmaningen runt Vättern, startar på Hovrättstorget kl 06.00 den 27 december. Sedan beger man sig upp mot Karlsborg där det hålls en matpaus. All tävling är bannlyst så man håller gemenskapen högt under hela rundan, man håller ihop klungan. Nästa stopp blir vid Hammarsundet där en liten kaffepaus erbjuds, därifrån rullar man ner till Vadstena där lunch serveras. Sedan bär det av till Gränna med ett snabbt kaffestopp och klungan beräknas komma in till Hovrättstorget 19.30.
Erik har räknat med 55 startande i år (mer än man hade tänkt från början), men har redan fått anmälningar till nästa års Utmaning.

Hjärtligt välkomnande
På hovrättstorget kommer det bli ett hjärtligt välkomnande, och man har för dagen framtagit en kör som kommer att stämma upp för de som kommer i mål.

Efter på kvällen är middag inbokad på Wox Hotel i lobbyn 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen