Politik Jönköping

Sverigedemokraterna får betala priset efter intrång

Sverigedemokraterna får betala priset efter intrång

Sverigedemokraterna i Jönköpings län skickade ut sitt senaste distriktsblad använde de sig av konsumenttidningen Råd & Röns logotyp utan att först fråga om lov.

Att använda en logotyp hur som helst utan att be om lov först är inte tillåt och Råd & Röns chefredaktör, Carina Lundgren kräver nu SD på skadestånd.
- Det är varumärkesintrång, och jag tycker att det är både anmärkningsvärt och konstigt faktiskt, att ett politiskt parti gör så, säger Carina Lundgren till P4 Jönköping. 

Gör en pudel
Under tisdagen krävde Björn Runn, ordförande Sverigedemokraterna Jönköping betänketid för att förklara varför de hade gjort som de gjorde. Och idag, onsdag svarade Runn att det hela var ett misstag.
- I det original som finns så gjordes en korrekturläsning. Han som gjorde läsningen trodde att det var ett fel, för i rubriken stod det Röd och Rån. Han tog bort det och lade då in Råd och Rön:s logga, säger Björn Runn.

Räcker inte med ursäkt
Men Lundgren är definitivt inte nöjd med en ursäkt och kommer därför kräva partiet på ett skadestånd.
- Samma sak gäller för alla som använder vår logga utan lov. Det har hänt förut att företag använt den men aldrig ett politiskt parti, säger hon.

En överenskommelse
Under onsdagseftermiddagen har tidningen och Sverigedemokraterna kommit överens om att partiet ska betala en faktura från tidningen, dock vet vi inte hur stor summa detta rör sig om. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen