Nöje Huskvarna

Pizzerian hoppas på salladsrekord

Pizzerian hoppas på salladsrekordPizzerian hoppas på salladsrekord bild nr 2Pizzerian hoppas på salladsrekord bild nr 3Pizzerian hoppas på salladsrekord bild nr 4
Pizzerian hoppas på salladsrekord bild nr 6

Rosens Pärla är unik på flera sätt. På pizzerian arbetar hela familjen Hashy. 
Och här säljer de mer än pizza. Salladsbaren är exempelvis populär.
- Förra året sålde vi 210 sallader under januari. Nu hoppas vi på nytt rekord! säger Josef Hashy.

För tre år sedan tog Josef och Juliana Hashy över Rosens Pärla med sina barn, som anställda.
 Josef och Juliana Hashy har 25 års erfarenhet inom restaurangbranschen och har drivit pizzerior i bland annat Falköping, Jönköping och Vaggeryd.
- Men vi har bott i Huskvarna hela tiden, berättar Josef.
 För några år sedan tog de dock paus från branschen och fick jobb på Husqvarnafabriken. De såg då chansen att etablera sig på nytt när de varslades från fabriken. Denna gång på hemmaplan - och som ett äkta familjeföretag.
- Juliana varslades först och jag sa upp mig. Då tog vi över Rosens Pärla. Barnen hade slutat skolan och några av dem arbetade redan inom restaurangbranschen.

Unik maträtt
Hela familjen Hashy, det vill säga Josef, Juliana och deras fyra barn, Marie, Sandybell, Tiger och Susanne, har sedan dess arbetat hårt för att vara Huskvarnas bästa pizzeria.
- Vi är snabba på att servera lunch. Vi är faktiskt snabbast och det tänker vi fortsätta med. Vi ser alltid till att vara en personal extra för att ge våra gäster den bästa servicen.
Att hela familjen arbetar för pizzerian syns även på menyn.
- Varje familjemedlem har fått sin egen pizza uppkallad efter sig.
Nu har man även en ny meny med nya rätter. På den finns bland annat Vulkanpizza och något så unikt, som Hamburgerrulle.
- Det är hamburgare i tunnbrödsrulle. Det är vi helt ensamma om!

Utbyggnad och rekord
Till våren kommer pizzerian att få fler sittplatser. Restaurangen kommer att byggas ut mot Rosengallerian.
- Vi räknar med att få plats med ytterligare 30 till 40 gäster. Det är vi glada över!
 Närmast förbereder man sig för Nyårsdagen. Det är den stora pizzadagen. Men är man sugen på något nyttigare, så finns ett bra alternativ. Restaurangen har nämligen en väldigt omtyckt salladsbar. Den slog säljrekord under januari med 210 sålda sallader.
- Vi hoppas på nytt rekord i år!

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen