Kommun Jönköping

Kommunanställd stal från jobbet

Kommunanställd stal från jobbet

När det visade sig att en kommunanställd bland annat kört bil privat med kommunbilen samt handlat till sig själv med kommunens betalkort, så uppdagades också allvarliga brister inom förvaltningen.

Vid början av förra året, så utförde kultur- och fritidsförvaltningen en internkontroll. Då uppdagades att en anställd hade använt kommunens betalkort och kört arbetsbilen privat samt stulit material. Detta skriver Jönköpings-Posten.
 Den anställde polisanmäldes efter upptäckten och jobbar inte längre kvar inom kommunen.

LÄS MER: Sommaren är här- sök jobb redan nu

Måste åtgärda brister
Händelsen har nu fått följder för Jönköpings kommun. Man måste, enligt revisionsfirman, åtgärda allvarliga brister.
 Kultur- och fritidsdirektören, Karin Semberg, började sin tjänst under början av förra året. Hon säger till tidningen att man nu skärpt rutiner. Bland annat ska det som inhandlats på kommunens betalkort styrkas med kvitton och att man nu ska fylla i körjournaler. Karin Semberg är förvånad över att journaler inte tidigare har förts. Förvaltningen kommer även att börja införa regelbundna inventeringar.
— Det kan alltid finnas kryphål för den som vill fuska, men nu har vi bra och tydliga rutiner och det är viktigt för att veta vart skattepengarna går, säger hon till JP.

LÄS MER: Veganer får ingen mat i skolan: "får de i så fall äta hemma"

LÄS MER: Konstfadderprojektet valde ut 34 offentliga konstverk

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen