Lag och Rätt Jönköping

Brottsoffret dök aldrig upp- höll rättegången ändå

Brottsoffret dök aldrig upp- höll rättegången ändå

Det var i slutet av september som fyra män ur ett MC-gäng misshandlade två andra medlemmar i ett annan rivaliserande gäng. Åtal väcktes och under torsdagen inleddes rättegången mot de fyra män som misshandlade de andra två grovt. Men något hände när förhandlingen skulle dra igång. 

Under torsdagen inleddes rättegången mot de fyra personerna som är misstänkta för två fall av grov misshandel samt två fall av grovt hemfridsbrott och olaga hot i Värnamo.

Två olika MC-gäng
De fyra gärningsmännen som tillhör MC-gänget Red Devils som har kopplingar till Hells Angels ska först ha trängt sig in i en mans bostad där de misshandlade honom grovt. Efter misshandeln tvingade de in honom i en bil och de körde vidare till en annan mans bostad och misshandlade även honom på samma sätt. Anledningen till de båda misshandlarna var att offren tillhörde ett annat rivaliserande MC-gäng vid namn East Islanders. 

Dök aldrig upp
När rättegången inleddes på torsdagsmorgonen dök inte ett av brottsoffren upp. Rätten tog då en paus i cirka en timme innan rättegången åter kom igång vid 10-tiden, då utan den saknade målsäganden. 

Det råder ett stor säkerhetspådrag kring rättegången, som pågår i flera dagar.

LÄS MER: Gjorde upp MC-gäng emellan- flera åtalas nu

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen